Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mitol vannak ilyen oriás...

Mitol vannak ilyen oriás bébik?! 7 honapos 13 kg,1,5 éves 16,5 kg?

Figyelt kérdés
Ezek az anyukák miért nem figyelnek oda, hogy a gyerek sulya hatalmas és egyáltalán nem arányosan "husisak"? Miért várják meg, hogy ennyire elhizott babájuk, gyerekuk legyen? Pláne az anyuka, akinek a kislánya 1,5 éves és 16,5 kg.. normálisak ezek a nok?

2015. jún. 12. 21:17
1 2
 11/17 Ditta323 ***** válasza:

Tényleg sok mostanság az óriás bébi, és amiket látok....

Nekem is husis a lánykám (9hós 8130gr és 3550-el született és hosszúkás). Ő meg tudna veszni a hasáért valaki eszik akkor ő megy és kunyizik (néz tátog és memmézik, ha nem kap akkor hisztizik). Jah és igény szerinti volt.

Amúgy lehet hülyeség, de vitamin nem befolyásolhatja? (Terhes vitamin és társai)

2015. jún. 12. 22:52
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Az én környezetemben is van egy duci, nagydarab gyerek, mivel apu/anyu se kicsi (magasak is, húsosak is) azt gondoltam genetika. De mikor hosszabb időt voltunk velük rájöttem, hogy folyton eszik a gyerek. És bár elvileg figyelnek a súlyára, nem kap csokit, mégis észrevétlenül egyfolytában eszik, nyilván mert a szülők is így étkeznek, és ez a gond, de ezt a védőnő se látja, hiszen elmondja az anyuka, hogy nem kap csokit, nem kap ezt-azt, azt meg nem látja, hogy összevissza eszik. A játszótéren is látom, hogy állandóan adják a gyereknek a rágcsát, kekszet, banánt, persze biot, meg tönkölyt mert az milyen egészséges, de a mennyiségre nem figyelnek.

Az én lányom vékonyka, mindent eszik, csokit is, sütit is, két szabály van, hogy nincs étkezések között rágcsálás és édesség csak akkor jár, ha evett normális kaját (csak extrém helyzetekben, utazáskor ilyesmi), mindenki csodálkozik, hogy napi szinten eszik csokit, gyümölcsjoghurtot, tejszeletet, péksütit, mégis soványka, persze csak a gyerekek nagy részéhez képest, mert amúgy totál átlagos alkat.

2015. jún. 12. 22:53
 13/17 anonim ***** válasza:
Van egy olyan család a tágabb környezetemben, ahol nagyon ki van párnázva a 1,5 éves gyerek, és amikor meghallottam, hogy mivel etetik, megértettem miért néz ki úgy. Fél tábla csoki vagy egy hatalmas szelet torta nem ismeretlen számára, állandóan rágcsálás, nassolás. Előfordult olyan is, hogy annyi mindent összeevett, hogy ki is jött belőle. Megdöbbentem, mert a szülei semmi kifogásolnivalót nem találnak ebben.
2015. jún. 12. 23:10
 14/17 anonim ***** válasza:
0%
Igény szerint szoptatok, eleinte éjjel-nappal, most 14 hónaposan is elég gyakran szopizunk, eszem ágában sincs kiváltani semmiféle étkezést, mert azt gondolom, ha napi fél liter tejalapú táplálékra van szüksége 3 éves koráig, akkor miért ne lenne jobb az anyja teje egy tehén tejénél...De csak 8 kg a gyerekem, le van maradva jó 1 kg-al az elvártnál. Azért írom, mert én nem tudtam igény szerinti szopival elhizlalni.
2015. jún. 14. 22:48
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Utolso, remelem nem azert 8 kilo a gyereked csak, mert a napi fel liter anyatej mellett mast nem kap. Nagyon durva, hogy csak 8 kilo
2015. jún. 15. 00:26
 16/17 anonim ***** válasza:
14-es, szerintem senki nem írta, hogy anyatej helyett tehéntejet kellene adni a gyereknek. Az igény szerinti szoptatástól sem fog elhízni egy kisbaba, de attól igenis elhízhat, ha mindenféle igényét ezzel próbálja az anya kielégíteni. Mondjuk melege van a babának, sír, anya szoptat, hiszen sír a baba. Fázik, sír, szoptat. Fáj a hasa a sok anyatejtől, sír, szoptat. Sokan csinálják így.
2015. jún. 15. 08:11
 17/17 A kérdező kommentje:

14 honaposan az elvárt a 9 kg? nem is tudtam errol..itt olvasok olyanokat, hogy 10 honapos 11 kg..kicsit "husika".

jo, igazábol a legtobb baba nem marad ilyen kis gomboc, viszont már volt szerencsém olyan kislányhoz, aki 4 évesen 45 kg volt :-( és o "csak" a nasi miatt.

2015. jún. 15. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!