5 hónapos babám nem forog, nem ül. Még időben van?
Figyelt kérdés
2 nap múlva lesz 5 hónapos a lányom. A hasáról már megfordult többször, de a hátáról nem. Nem is igazán próbálkozik, néha az oldalára fordul, de onnan nem fordul át. Ülni se próbálkozik egyáltalán (természetesen nem erőltetem, nem ültetem), de nem is látom rajta a hajlandóságot, hogy lassan elkezdené próbálgatni. Normális ez még?
Nem is kell ülnie, hol hallottad ezt a butaságot? Meg sem bírná magát tartani. A forgással sincs gond, egy irányba már megy, hátról hasra sokkal nehezebb, majd menni fog az is. Nem nagy könyv szerint kell gyereket nevelni.
2015. jún. 12. 13:59
2/12 anonim válasza:
Bőven időben van, hagyd békében fejlődni szegényt! Az én fiam előbb állt és kapaszkodva sétált és utána ült le. A világon semmi baja nincs. Bízd rá a fejlődést, pontosan tudja, mikor-mire van szüksége! 5 hónapos és már most teljesítménykényszeres vagy, tanulj meg lazítani, a babádnak is jobb lesz, ha érzi, hogy nem vagy feszült!
2015. jún. 12. 14:01
3/12 anonim válasza:
Normális. Legkésőbb 7 hónapos koráig "kell" forognia mindkét irányban. Kisebbik lányom csak 5 hónapos korában fordult hasról hátra, és már betöltötte a 6 hónapot, mikor a másik irányba is ment neki. Az ülés meg csak később jön, leggyakrabban négykézláb állásból szoktak felülni, (de előfordul aki állásból vagy hasonfekvésből ül fel).
2015. jún. 12. 14:14
4/12 anonim válasza:
Ne aggódj, nagyon időben van még. Az én fiam iszonyat lusta volt, most 7 hónapos, de csak 1 hónapja fordult át hasra. A hátára a mai napig nem fordul vissza, de néha azért próbálkozik. Ülni pl. rövid távon tud már, meg emelgeti a popsiját is. Szerintem minden baba máshogy fejlődik, majd belejön ő is :)
2015. jún. 12. 14:15
5/12 anonim válasza:
Az én babám 5,5 hónaposan fordult hátról hasra, 6,5 hónaposan hasról hátra. 7 hónaposan elkezdett kúszni és 8 hónaposan mászott és abból ült ki. Még nagyon időben vagytok, az én babám nem élvezte a forgást és csak néha csinálta.
2015. jún. 12. 14:46
6/12 anonim válasza:
Honnan szeded, hogy ulnie kellene? Nem ertem mire ez a siettetes. Hat hos korban forgas. 8-10 hosan ules, maszas...
2015. jún. 12. 15:03
7/12 Wiky93 válasza:
Nyugi!
Az én lànyom 5hós kora előtt pàr nappal kezdett el forogni, hasról hátra, hátról hasra..előtte én is izgultam màr.
Ülni meg még nemkell..
2015. jún. 12. 15:13
8/12 A kérdező kommentje:
Első gyerek, nem tudom pontosan mikor kell csinálnia dolgokat, ezért tettem fel nyilván a kérdést.
A védőnő már kb. 2 hónapos kora óta kérdezgeti a forgást, ezért kezdtem el aggódni, hogy még most se csinálja. Ülést tudom, hogy most még nem kell csinálnia, csak itt is több embernél olvastam, hogy a babája már próbálkozik, a babakocsi szélébe kapaszkodva húzza fel magát, de az enyémet még láthatóan egyáltalán nem érdekli a dolog. De akkor megnyugodtam.
2015. jún. 12. 15:24
9/12 anonim válasza:
Az ülés az nem úgy lesz, hogy felhúzza magát fekvésből, hanem majd kiül mászásból, vagy leül állásból. Az amikor így "próbálkozik" majd ahogy leírtad, az még nem igazi próbálkozás, hanem reflex-szerű a babáknál. Az én kisfiamnál pl. 6 hónapos kora körül jelentkezett ez (hogy fel akarta húzni mahát ülésbe hasizomból), és 8 hónaposan ült le állásból. Tehát előbb tudott állni mint ülni :). A legtöbb baba 7-10 hónapos kora között ül fel valamikor.
Nem szabad erőltetni tényleg. A neten sok hasznos infó is van és az intervallumok is le vannak írva, persze minden gyerek egyedi ütemben fejlődik, de azért van egy általános tendencia. Ne aggódj, semmivel nincs elkésve a lányod.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!