Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5 hónapos babámnál az baj ha...

5 hónapos babámnál az baj ha még nem váltottunk ki egy (déli) étkezést? Már 1 hónapja hozzátáplálok.

Figyelt kérdés
ritkán van olyan hogy megeszi a főzeléket és már utána nem kér tápszert, de ez a ritkább.na meg van hogy nem főzeléket kap hanem gyümölcsöset, az meg nem "ebédre való", nem?még olyan kevés mindent ehet ,azért szoktam neki gyümit is adni ebédidőben, mert abból a pár zöldségből mindig lassan ugyanazt eszi, és azt sem karom hogy megunja.Úgy gondolom, hogy 1 hónap múlva mikor már husit is ehet, akkor próbálom az ebédet kiváltani, és a gyümi már csak desszert lesz,Így jó??????
2010. febr. 28. 08:58
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

Adj neki rendes főzelkékmet,behabarva,sózva,cukrozva,ahogy kell.és adhatsz neki már húst is hozzá.Ha a főtelék nincs rendesen ízesítve,mindt krumplival adsz neki,akkor nem eszi meg a baba.,

Nekem legalábbis ez a tapasztalatom,3 gyerek után.Bébiételt csak akkor adtam nekik,ha nem volt lehetőségem főzni.És ebben a korban már nem is főztem nekik külön,csak ha magunknak olyan ebéd volt,amit még nem ehettek.Pl.káposzta,vagy csülökpörkölt.

2010. febr. 28. 09:05
 2/6 anonim ***** válasza:

Először is fél évesen ráértél volna elkezdeni.

Másodszor az első evés gyümi, ha az megvan, jöhet a főzi.

Nekem az alma is kiváltotta az ebédet, utána kezdtem főzit adni neki.

Harmadszor, neki fogalma sincs, mit evett tegnap, nem fogja meunni a 3 féle kaját sem...

Lányom mikor m ár husit is evet, 3 kaja ki volt váltva.

És ezért nem adtam neki utána soha cicit, csak a kaját, hogy tudja, most evés van, nem cici, így nem volt gond a kiváltás.

De mindenki úgy csinálja, ahogy neki (és remélhetőelg ) babájának jó. Nem vagyunk egyformák.

2010. febr. 28. 09:07
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerintem ne a déli étkezést akard kiváltani. Hanem mondjuk a tízórait, vagy az uzsit. Az én fiam is 5 hónapos. Eddig a gyümölcsöket tízóraira kapta. Tegnap uzsira kapott sütőtököt, fél üveggel bevágott belőle (evett volna többet is, csak nem mertem neki adni, azt először kóstolta). Este már csak egy kis szopi volt, utána 120ml tápszer és aludt este 8tól reggel fél 6ig.

Úgyhogy ha mindenképp ki akarsz váltani egy étkezést, akkor ne főétkezéssel kezd. De ez csak az én véleményem, biztos kapsz több ötletet is.

2010. febr. 28. 09:08
 4/6 A kérdező kommentje:

köszönöm.

Második válaszolónak orvosi engedély után kezdtem 4 hósan a hozzátáplálást, mert tápszeresek vagyunk.

2010. febr. 28. 09:14
 5/6 A kérdező kommentje:
hogy váltsam ki a tízórait gyümivel, vagy mikor adjam neki, ha olyankor ő nem eszik, mert reggel 8 kor reggeli, aztán ő fél 10-kor elalszik és majd csak fél 12-kor kell, akkor meg már ebéd van.Akkor hogy csináljam szerintetek?
2010. febr. 28. 09:21
 6/6 anonim ***** válasza:
Az ebéddel szokták kezdeni a kiváltást,amikor már annyi fözeléket megeszik,hogy nem kér utána tejet/tápszert. Ha még csak a gyümiknél jársz,akkor ráérsz a kiváltáson gondolkozni,mert az nem olyan laktató,mint a fözi. Ha már zöldségekböl készült föziböl(amibe NEM raksz semmilyen izesitöt,föleg nem HABARÁST!) megeszik legalább 150 ml,utána megkinálod tápszerrel,de már nem nagyon iszik,akkor lehet kiváltani úgy,hogy vizet adsz neki utána. Az elsö válaszoló nagy baromságot irt,ne hallgass rá! Sima vizben fözd a zöldségeket,ö még pici,hogy izesitsd neki!
2010. febr. 28. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!