5 hónapos babámnál az baj ha még nem váltottunk ki egy (déli) étkezést? Már 1 hónapja hozzátáplálok.
Adj neki rendes főzelkékmet,behabarva,sózva,cukrozva,ahogy kell.és adhatsz neki már húst is hozzá.Ha a főtelék nincs rendesen ízesítve,mindt krumplival adsz neki,akkor nem eszi meg a baba.,
Nekem legalábbis ez a tapasztalatom,3 gyerek után.Bébiételt csak akkor adtam nekik,ha nem volt lehetőségem főzni.És ebben a korban már nem is főztem nekik külön,csak ha magunknak olyan ebéd volt,amit még nem ehettek.Pl.káposzta,vagy csülökpörkölt.
Először is fél évesen ráértél volna elkezdeni.
Másodszor az első evés gyümi, ha az megvan, jöhet a főzi.
Nekem az alma is kiváltotta az ebédet, utána kezdtem főzit adni neki.
Harmadszor, neki fogalma sincs, mit evett tegnap, nem fogja meunni a 3 féle kaját sem...
Lányom mikor m ár husit is evet, 3 kaja ki volt váltva.
És ezért nem adtam neki utána soha cicit, csak a kaját, hogy tudja, most evés van, nem cici, így nem volt gond a kiváltás.
De mindenki úgy csinálja, ahogy neki (és remélhetőelg ) babájának jó. Nem vagyunk egyformák.
Szerintem ne a déli étkezést akard kiváltani. Hanem mondjuk a tízórait, vagy az uzsit. Az én fiam is 5 hónapos. Eddig a gyümölcsöket tízóraira kapta. Tegnap uzsira kapott sütőtököt, fél üveggel bevágott belőle (evett volna többet is, csak nem mertem neki adni, azt először kóstolta). Este már csak egy kis szopi volt, utána 120ml tápszer és aludt este 8tól reggel fél 6ig.
Úgyhogy ha mindenképp ki akarsz váltani egy étkezést, akkor ne főétkezéssel kezd. De ez csak az én véleményem, biztos kapsz több ötletet is.
köszönöm.
Második válaszolónak orvosi engedély után kezdtem 4 hósan a hozzátáplálást, mert tápszeresek vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!