Mikor fürdetitek meg először az újszülött babátokat?
Èn külföldön szültem, és itt a korházban csak át törölgetik nedves kendövel, de fürdetni nem fürdetik.
Szülés után az anya rögtön megkapja a babát, ekkor ahogy szárad rádanak egy ruhát és becsomagolják. Nem fürdetik meg, ha nagyon véres, akkor max letörölgetik.
Majd 2 órát kell várni mielött szobára visznek, és szobán viszik el elöször átöltöztetni és letörölgetni a babát. (apával együtt megy a baba) A fejét viszont egyáltalán nem mossák meg, a fejen nagyon vékony a bör és nagyon fontos vitaminok szívodnak fel itt.
Majd minden nap éjszaka a növérek elviszik a babát(te is mehetsz ha akarsz), és ott átmossák, de vizbe nem rakják, ekkor megnézik, hogy minden rendben-e rajta, megmérik stb... Napközben viszont minden anyukának megmutatják, hogy lehet a babát fürdetni, ellátni. Mivel van egy központi szoptatós szoba, ahol a doki is megnézi a babát, és az anyukák is beszélgetnek, és ott lehet fürdetni pelenkázni, átöltöztetni(habár teljes felszerelés van a szobákba is), bna ha bekakil a baba akkor jön egy növér és megmutat mindent.
Míg a baba köldöke le nem szárad nem szabad fürdetni. Èn betartottam otthon is. teljesen felesleges is. Mert nem megy homokozoba. A pelenkázora letettem, bekapcsoltam a hösugárzot, és melegvizet raktam mellém és minden egyes porcikáját átmostam. Itt a köldököt is tilos kezelni. A védönö jön gyakran, ha leesik a köldök mindenképpen aznap jönnie kell. Ha pirosodna akkor vannak természetes krémek amivel belehet kicsit kenni.
Szóval kb 1 hetes volt elöször mikor megfüröttek a lányaim. Utánna sem vittük tulzásba. De minden nap áttöröltem öket vizes ronggyal.
Az orvosok szerint az újszülött korban kialakult gondok 90% a kiszáradt bör.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!