Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak én vagyok ilyen-vagy más...

Csak én vagyok ilyen-vagy más is beszél olykor emelt hangon a babájához?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretem, mindenben igyekszem a kedvére járni, megszakítva ezzel minden mást. De amikor kínlódik, mert álmos, és feszeng az ölemben, akármit csinálok... Ilyenkor leteszem, had fárassza magát, majd felveszem, de ha kezdődik előlről, felmegy a pumpa. Mondom is neki, hogy nem igaz, hogy enélkül a felvezetés nélkül nem megy.
2015. jún. 5. 08:23
1 2
 1/17 Shai-Hulud ***** válasza:
20%

Sőt, én le is szoktam cseszni.

Szokjon csak hozzá az élet kihívásaihoz, a főnöke is cseszegetni fogja egész életében.

Nehogy azt higgye, hogy a gyermekkor csupa tejföl!

2015. jún. 5. 08:59
 2/17 anonim ***** válasza:
55%

Csak hogy tudd, min megy keresztül: [link]

Amúgy miből gondolod, hogy veled akar kicseszni, amikor sír? Úgy viselkedsz, mintha a csecsemőd ugráltatna, ráadásul szándékosan. Szerintem hűtsd le magad! Nem RÓLAD szól a sírása, hanem Őróla!

2015. jún. 5. 09:04
 3/17 anonim ***** válasza:

Őszinte leszek, velem is előfordult egyszer-kétszer az eddigi hét hónap alatt. Ez nem kiabálást jelent, nem azt, hogy kikeltem magamból, de volt már olyan, hogy elpattant valami, és nem a legszebb stílusban beszéltem. Most ez így leírva valószínűleg sokkal rosszabbul hangzik, mint amilyen valójában.

Nálunk is az alvás a problémás, gyakorlatilag, ha csak kétszer kell éjszakánként felkelni hozzá, akkor már hálát rebegek. Ehhez jött tegnap az, hogy a délutáni alvást is letudta fél órában, utána meg csak nyűglődött, semmi sem volt jó. Egy órán keresztül próbáltam visszaaltatni, de mikor a végén a hajamat cibálta, akkor bizony elszakadt a cérna, és közöltem vele, hogy ennyi volt, mehet játszani, de ne várja, hogy én szórakoztassam. Persze ott ültem vele, figyeltem rá, de tényleg kicsit mérges voltam. De mondom, nem arról volt szó, hogy ordibáltam, csak épp kedvesnek sem sikerült lennem. Szerencsére csak hébe-hóba fordul elő, hogy kihoz a sodromból (nyilván ennyi idősen nem szándékosan csinálja, ez lebeg a szemem előtt), viszont nem vagyok szent, időnként bizony képes felhúzni, akaratlanul is.

Ezen kívül van olyan, hogy határozottan rá kell szólnom, pl. nem játszunk a cipőkkel, nem rángatjuk a másik haját, nem borogatjuk a kukát stb. De ezek nem emelt hangon történnek, nem megy fel közben a pumpa, viszont elég határozottan mondom, hogy "nem szabad". Időnként már abba is hagyja olyankor a tiltott dolgot, de van, hogy vigyorogva csinálja tovább. Olyankor pedig megfogom, és elviszem onnan, ahol van. De gondolom a kérdés inkább az első szituációra vonatkozott, nem a másodikra.

2015. jún. 5. 09:11
 4/17 anonim ***** válasza:
58%

Na, itt vannak a szuper anyák :D

Mindig higgadtak, sosem fáradtak csak tökéletesek:D!

Igen, szoktam a hangomat megemelni, amikor már csupa hiszti, én meg hiper fáradt vagyok (mert nem vagyok szuper anyuci ).

Ha párszor megemeled a hangodat, semmi baja nem lesz.

Te is ember vagy, vannak határaid!:-)

20 hónapos a lányom, szoktam kiabálni, mikor már 3.-ra sem érti, amit mondok.

Amikor volt 6-8 hónapos, akkr is előfordult. Mivel a párom 9-től egészen0:30-ig melózik, az én türelmem is véges. Hangosabban mondtam neki:kérlek, fejezd már be, csicsuka, csendben stb.

2015. jún. 5. 09:13
 5/17 anonim ***** válasza:
2-es válaszoló mielőtt ítélkezel...semmit nem tudunk pontosan.Mennyi idős a baba?Mert azért 7-8 hónapos körül már nem olyan kicsi,és akkor kezdik a hisztit,az akaratuk kb.akkor kezd előtörni.És itt kell leszoktatni,tudja,hogy nem ugrik anya mindig.Ha 2-3 hónapos,akkor nem tud még máshogy kommunikálni.Lehet,hogy fáj a hasa,éhes,bepisilt,kakilt.Ilyenkor még türelmesnek kell lenni.Ha nyűglődik,tedd le,simogasd,dúdolj neki,de ne vedd ki.
2015. jún. 5. 09:14
 6/17 A kérdező kommentje:
4. hónapban van, és egyértelműen álmos, az a baja, ez nem volt kérdés. Amit csinál, az meg már hiszti, legalább úgy tesz, mintha mi nem hagynánk aludni. Újszülőtt korában nappal szinte semmit nem aludt(egész nap ölben volt), 2 hónapos volt, mire rájött, hogy jé, ez nem is olyan rossz. Most legalább már kéri az alvást, nappal most is csak 20 perceket alszik, azt is ölben, esetleg a babakocsiban kint hosszabbakat. Nem tudom, miért megy neki ilyen fene nehezen. Az ébredés is sírós nála, akkor sajnálom is...
2015. jún. 5. 09:20
 7/17 anonim ***** válasza:
4. hónapban van és egyértelműen álmos.-akkor ez egyértelműen nem hiszti, hanem ÁLMOS. És nem tud elaludni.
2015. jún. 5. 09:23
 8/17 anonim ***** válasza:
én detto úgy vagyok mint a 3as válaszoló :) kiabálni nem kiabáltam még vele, de ha már besokalok nah az érezhető a hangomon, olykor az érintésemen is, pl nálunk is macerás 1-2 hete a napközbeni alvás, amikor feladom akkor fogom és leteszem és otthagyom játszani. tehát nem az van mint általában hogy leteszem meg simizem puszit adok neki és úgy hagyom ott. én amikor ilyen helyzet van próbálok megnyugodni, mert azt vettem észre hogy ahogy pumpálom fel magam a gyerek is egyre hisztisebb, tehát mintha átragadna rá a feszültségem. tehát próbáld elnyomni ha tudod, tudom nem egyszerű. de amikor kicsit gondolkodok is, és nem nézem élet-halál harcnak az altatást akkor kb 5-10percig "erőltetem" ha nem akkor kiveszem, játszik, én meg megyek a dolgomra, azt kb 15perc és megint nyűgös. akkor elviszem és megpróbálom megint. kb ezt 2-3x el játszuk, ez sem könnyű, de próbálom lazán felfogni nem tekintem kudarcnak ha nem alszik el azonnal, persze van hogy felrobbanok :)
2015. jún. 5. 09:29
 9/17 anonim ***** válasza:
8as vagyok, az én fiam 10hónapos lesz.
2015. jún. 5. 09:30
 10/17 anonim ***** válasza:
8as vagyok megint. próbáld elvinni aludni már az első nyikkanására. a fiam ennyi idős korában volt egy szemdörgölés, textilpelusba vagy az ágyba, vagy belém éppen dörgölte az arcát, ennél tovább nem vártam vittem aludni. és letettem és adtam neki egy textiépelust (azóta is az a szundikendő) morzsolgatta és aludt. lehet sokáig vársz és már türelmetlen lesz, átbillen, felhergeli magát...stb.
2015. jún. 5. 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!