Ha dúdolok neki azt szereti és a zenére is nagyon figyel.Valami szép altató vagy nyugtató dalra gondoltam! Előre is köszi a válaszokat
2008. aug. 31. 21:37
1/8 anonim válasza:
Hú, én a kisfiamnak az összes népdalt elénekeltem, amit általnos iskolában tanultam, kezdve onnan, hogy Érik a szőlő, egészen odáig, hogy Tavaszi szél vizet áraszt.
De ez is aranyos:
Tente, baba, tente,
a szemedet hunyd be,
aludj, ringó-bingó,
pici rózsabimbó.
Alszik az ibolya,
csicsija, bubuja.
2008. aug. 31. 21:44
2/8 anonim válasza:
Én a következőt szoktam: Egyszer volt, hol nem volt egy ici-pici házikó, ici-pici házikóban ici-pici ágyikó...
Nekem az anyukám is ezt énekelte. :)
2008. aug. 31. 21:46
3/8 anonim válasza:
A babákat megnyugtatja, ha olyan zenét vagy dalt hallgatnak, amit már ismernek. azt javaslom, válassz bármilyen szép dalt vagy számot, de azt sokszor énekeld neki, vagy hallgasátok.a bababoltokban lehet kapni kimondottan babáknak szóló cd-t. ilyen pl. a Babazene Raimond Lap-tól, stb.
Az én három hónapos kisfiam szereti: az "Én elmentem a vásárba..." c. dalt, amit nemsokára bábokkal fogok neki énekelni.
Az egyik kolegám, az összes mozgalmi dalt elénekelte a gyereknek :-) amit még annó tanult. Erre emlékezett. A gyerek megfelelően díjazta, mert a Felvörösök proletároknál, már édes deden aludt. Persze ne ezeket énekeld, de még kicsi addig majdnem mindegy mit énekelsz ha hallja a hangodat megnyudszik és elalszik.
2008. szept. 1. 08:32
7/8 anonim válasza:
Én is az iciri-piciri mesét szoktam neki énekelni, népdalokat, nagy kedvenc a hupikék törpikék mese zenéje is, de költöttem neki egy egysoros dalocskát, amiben az ő neve van / jaj, de szép a XY.../ amit "átültettem" egy népdal dallamába, ezt a tükör előtt énekelem neki, tudja, hogy róla van szó és nagyon szereti. 8 hónapos és bármelyiket kezdem énekelni dúdolja és előre-hátra hintázik, olyan aranyos. Szóval érdemes pici kortól énekelni nekik, mert nagyon szeretik. És végre valakinek tetszik a hangom!:-))) Altatónak viszont nem használom egyiket sem, mert az a tapasztalatom, hogy akármilyen halkan énekelem is kipattan a szeme és nem alszik, mert rám figyel. De legalább végre valakinek tetszik a hangom!:-)))
2008. szept. 1. 09:58
8/8 anonim válasza:
Én mindent, ami eszembe jut.... Boci, bocit, Mint a mókust, Zsip-zsup kenderzsup, Sicc te rossz cica stb. Meg sokszor beteszek valami zenét (vegyeset, nem mindig gyerekzenét) és nagyon élvezi, hogy énekelem közbe én is. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!