Az autizmus megállapítható 12-13 hónapos korban?
Elsősorban olyan szülőktől szeretnék kérdezni akiknek autista gyanús dolgokat csinált a babája, kb 12-13 hónapos korában.
Pl. Figyelt a nevére? Mosolygott, ha mosolyogtak rá? Pörgette az autó kerekét, vagy az egész autóval játszott? Ha beszéltetek hozzá, figyelt? Intett pápát? Dobott puszit? Magától odament hozzátok? Mutatott dolgokat? Csapdosott a kezével?
Sajnos az én fiamon minden autista tünetet lehet látni az elmúlt egy hónapban. (1 hónapja kapott oltást, és a mamáék pont akkor költöztek el nagyon messzire, azóta csak kamerán látta őket. Azóta teljesen zárkózott lett. Azt hittem hogy csak hiányoznak neki, de mikor a védőnőnek elmondtam a tüneteket, azt felelte, hogy 15 hónaposan csinálják az autista tesztet. Addig meg figyeljem, és várjak). Akinek hasonlóan viselkedett a babája ebben a korban, végül megállapították az autizmust, vagy később elmúltak a tünetek?
Egy anyának vannak megérzései a gyermekével kapcsolatban és azok általában helyénvalók. Te érezted, kedves előző, hogy rendben van a gyereked és úgy is lett. De nem mondhatod ugyanezt a kérdező gyermekére, hisz nem ismered.
Azt sem mondtam és egyikünk sem mondhatja, hogy autista a gyermek. Sok más miatt is lehetnek ilyen tünetei. De ha vannak tünetek igenis érdemes kivizsgáltatni!! 11-12-es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!