Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 11 hónaposan tudott a babátok...

11 hónaposan tudott a babátok már pohárból inni?

Figyelt kérdés
Hiába próbálom, nem akarja sem a csőrös ivópoharat, a tanulópoharat és a rendes poharat sem elfogadni...Csak a cumisüveg.
2010. febr. 25. 21:05
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Az enyém, tápszeres lévén, már 4 hónapos korától csőrösből iszik, viszont ez tényleg nem pohár. Mikor a rendes pohárral próbálkoztam egy éves kor körül, egy az egyben elutasította. Most 22 hónapos, napközben már csak rendes pohárból iszik, de reggel, este még a csőrösből.

Ne erőltesd, mert még megutálja! Időnként kínáld meg rendes pohárból és meglátod szép lassan hozzá fog szokni, ha később hát később, nem lóverseny ez. Nyugi! Még egy felnőttet sem láttam cumisüvegből teázni! :))

2010. febr. 25. 22:46
 12/17 anonim ***** válasza:
65%

ma 22:14!

Én nem azért adom neki a csőröst mert lusta vagyok pohárból tanítani inni. De vannak olyan helyzetek (pl.orvosi váró stb.) ahol nem kivitelezhető a pohárból való ivás, a cumisüveget meg nem fogadja el és szoptatásra sincs lehetőségem. Ezért kapja a csőrösből a teát v. vizet.

Én örülök hogy egyáltalán tud belőle inni és hogy elfogadja, attól függetlenül, hogy pohár v. csőrös. Mert sok baba nem fogadja el a vizet semmiből.

2010. febr. 25. 22:51
 13/17 anonim ***** válasza:
lemaradt: 21:24 voltam
2010. febr. 25. 22:52
 14/17 anonim ***** válasza:
51%
Nekünk 5 hónapos kora óta csőrős pohárból iszik és magától, és ha már nem tudja rendesen kiszívni belőle a teát akkor leveszem a tetejét és megitatom úgy pohárból. Most 8 hónapos, és szépen iszik a pohárból, persze segítséggel.
2010. febr. 26. 00:12
 15/17 anonim ***** válasza:

Egy éves a babám, és kb. két hete itatom pohárból (is).

Már nagyon szépen megy neki, de persze én fogom a poharat, és már egyáltalán nem megy mellé semmi.

Ő már "megérett" erre, majd kicsit később próbáld újra, aztán ha még mindig nem, akkor megint várj pár hetet.

Egyszer csak rá fog jönni a technikájára, és hogy mennyivel jobb, hogy egész kortyok jönnek, nem kell szívni másodpercekig, hogy "összejöjjön" egy korty. :-)

2010. febr. 26. 08:35
 16/17 anonim ***** válasza:

Igaz, a lányom még csak 9 hónapos lesz, de nálunk az első 6 hónapban volt cici, cumisüveg, pohár és kiskanál, ahogy jött (anyatejes volt a gyerek, de nagyon igényelte a plusz folyadékot).

6 hónapos korában elvettem a cumisüveget, azóta van pohár, nagyon profin iszik belőle. Tanulópohara is van, de szigorúan csak utazásra, éjszakai vízivásra van használva.

Radikális, és lehet, hogy a babád már túl nagy ehhez (önálló akarat meg inden), de én egyszerűen eltettem a cumisüveget és pont. Esetleg egy nagyobb kanállal lehetne itatni, hogy abból tanuljon meg kortyolni. Utána lehet, tetszene a pohár is.

Hajrá!

2010. febr. 26. 08:48
 17/17 anonim ***** válasza:
A két nagy már klasszul ivott,sőt a reggeli joghurtot szívószállal itták.A kicsi 11 hónapos és még meg sem fogja a cumisüveget!Egyszerűen hanyatt vágja magát és már menjen is a szájába az ital.A pohárból fuldoklik,a csőrössel meg játszani akar.
2010. febr. 26. 09:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!