Volt már olyan, hogy hipotoniát állapítottak meg babádnál, nem vitted el kezelésekre, és mégis minden rendben volt később?
Szia!
Lehet,hogy nem lesz baj vele később,de az tuti,hogy a mozgásfejlődése lassú vagy lassabb lesz!Minek kockáztatnál?Megéri elvinni!!!A Dévény tornát javasolom.
Sok babánál állapítanak meg hypotóniát. Egy részüknél magától is rendeződne a dolog, másoknál meg csak hosszas fejlesztéssel, vagy úgy sem.
Ezt még nagy szakmai tapasztalattal sem lehet mindig előre megmondani, nem még laikusként.
Mindenképp kezdjétek el a fejlesztést!!!!!!
konduktor-anyuka
Szia!
Nálunk is megállapítottak nyaki hipotóniát, de szerencsére enyhe volt.Nekünk otthoni tornát és gyakori hasra fektetést írtak elő.Én nagyon lelkiismeretesen napi öt alkalommal tíz percig tornáztattam, este masszíroztam, mert a combjában meg a lapockájánál le volt tapadva az izom.Egy hónap múlva kellett menni kontrollra, semmi baja nem volt.Ennek ellenére naponta legalább egyszer, de inkább kétszer tornáztatom, az esti masszázs megmaradt.Nagyon fárasztó volt nekem a tornáztatás, mert akkor még csak kilenc hetes volt, nagyon bukós, ráadásul két óránként evett, így mindig variálni kellett, hogy mikor csináljam ilyen sok alkalommal.De megérte, mert rendbe jött szerencsére.Szóval vidd el kezelésre, mert a szellemi fejlődése összefügg a mozgásbelivel, és ha a mozgásban lemarad, szellemileg is le fog!
/Z/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!