Anyukak, akik este 7-8 korul furdetitek a babat mikor kezdtetek ezt a napi rendbe bevezetni?
Elképzelhető, hogy nem megfelelő neki a víz hőmérséklete. Nálunk ugyanez volt, amikor a párom rájött, hogy a fiatalúr a melegebb vizet szereti, a mai napig 38-39 fokos vizet kell engedni neki a kádba. Próbálkozni kell sajnos... :(
Egyébként mi elég későn fürdettünk eleinte, fél 10-10 körül, mikor hogy jött ki, de nagyjából egy időben minden nap. Aztán szép lassan minden este egyre korábban "megborult", most 5 hós lesz, és már fél 8-8 között kell fürdetnünk. És nem mi alakítottuk ki így, hanem ő. Egyre korábban kezdett nyűgösködni.
(B)
Az én fiam is utált 2 hetes koráig fürödni. Egyszerű rá a magyarázat, nem szeretnek ruha nélkül lenni. Később megszereti, én 1 hónapos korától már a nagy kádban fürdetem, azóta imádja! Az én babámnak is melegebb izet kell engedni, 39 °C körülit, a 37-ben didergett és persze ordított (én is ordítanék ha 37°C-os vízben kéne fürödnöm)!!!
2 hónaposan majd azért fog ordítani ha vége a fürdésnek.:)
Én 6 körül fürdetek amióta hazajöttünk a kórházból, ha alszik éppen, akkor is felkeltem, és fürdés után van szopi. Amikor leteszem az ágyra már fordul is oldalra, annyira tudja hogy mi jön a pizsi után. Nemsokára 5 hónapos lesz.
Fürdetésnél csak az a lényeg, hogy körülbelüli időpontban legyen.Ha egy órával előbb, vagy később, az szerintem őt nem zavarja.Az én babám legalábbis nem türelmetlekedik.
Fürdetés lényege, de gondolom azért nagy részét már tudod:
4-5 fokkal melegebb legyen a fürdőszobában, vetkőzésnél nem kell sietni (szép lassan, nyugodtan), biztos kéz fürdesse (nálunk ez apa), ki kell tapasztalni, hogy a 36-37 foknál picit melegebbet, vagy a langyosabbat szereti.
Vannak babák, akik men érzik magukat biztonságban, ha hanyatt teszik őket vízbe.Őket hason kell beletenni, majd utána megfordítani.
A napirend majd alakul, ne aggódj!Nálunk is van, amikor tovább alszik délután a baba, vagy front van.Ilyenkor megcsúszunk egy kicsit, de aztán ismét visszaáll a rend.
Ma pl. oltáson voltunk.Du. 3 óra óta alszik.Lehet, hogy ma nem fürdünk.
Éne első naptól minden nap fürdettem, talán életében 4-5 nap volt, mikor úgy bealudt, hogy nem volt este fürcsi, akkor reggel mostam le gyorsan.
Én 8-kor szoktam, de volt egy időszak, mikor nyügi volt esténként, akkor volt hogy előbb, akár már 6-kor is, mert utána megnyugodott. Most 20 hós, nagyon régóta fixen 20-kor van fürcsi, majd alvás.
Szia
Mi babánk is ordított ugyan ugy mint nektek hónapokig, így én se fürdettem minden nap .
De ha hasal lefelé fordítva kezdtem a vízbe rakni (több hetesen)nem kezdte el a sírást. Így oldodott meg a problémánk.Akkor fürdeted mikkor már te szeretnéd hogy esti fürdés után éjszakai alvás kezdödjön. Nálunk 19 óra körül volt,de elötte vagy utána egy-egy óra csuszás is volt ha ugy igényelte a baba.
én mikor hazahoztuk a babánkat a kórházból, aznaptól este 7.30kor volt a fürdetés, és mivel ő tápszeres baba volt- mert sajna nem volt tejem az első nap óta 4óránként kelt- így reggel 4, 8, 12, 16, 20, 24, kor óramű pontossággal ébredt. Nem direkt, de szinte első naptól napirendünk volt- bár kihangsúlyoznám, hogy nem tudatosan alakítottam ki, hanem egyszerűen így ébredt.
a fürdetés fél óráig tartott le-felöltöztetéssel együtt- utána vacsi és alvás.
egy hónapos koráig üvöltött a fürdőkádban, bármit csináltam vele! utána megszerette. Most lesz két éves, mostanában már szinte fél órát ül a vízbe és alig lehet kiszedni- úgy imádja! :-)
jó babázást
Nagyon szepen koszonom a hasznos valaszokat lanyok! Sokat segitettetek. Mar tulvagyunk a mai furcsin es nem sirtunk. :) Kicsit melegebb vizben furdettuk.
Megyszer nagyon koszonom mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!