Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bence vagy Marcell?

Bence vagy Marcell?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy mindkét név nagyon gyakori, de ez nem szempont. A vezetéknévhez mind a két név passzol.

Szerintetek melyik név szebb?

2015. máj. 21. 20:29
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

18-as miből gondolod, hogy a Bence felé húzok? Ha húznék valamelyik irányba, akkor fel se tettem volna a kérdést :)

19-es, írtam, hogy tudom, hogy gyakori név mostanában mind a kettő, de ez nálunk nem szempont, hogy ritka legyen. (A vezetéknevünk épp elég ritka.)

Én különben egyedül a statisztikákban látom, hogy ezek gyakori nevek, egy kisgyereket sem ismerek, aki ezeket a neveket viselné. Sőt, a lányom óvodájában sem tudok egy kisfiúról sem, akit így hívnának.

Én egyik nevet sem gondolom gyerekesnek, talán a Marcellnél a Marci becézést, de felnőttként max. nem kell becézgetni.

2015. máj. 22. 10:33
 22/27 anonim ***** válasza:
74%

Nekem egyre jobban tetszik mostanában a Marcell.

Marci becézés aranyos, de felnőttként is viselhető név. Külföldi verzióban is tetszik, úgyhogy én erre szavazok. :)

Bence is szép név, de ha a gyakoriság nem is szempont, a Beni becézése még vagy 5 fiúnévnek, ami engem már zavarna.

pl: Bendegúz, Benedek, Benett, Benjamin.

2015. máj. 22. 12:11
 23/27 anonim ***** válasza:
42%
Bencét kell írni, mert azok annyira nem lesznek lepontozva.
2015. máj. 22. 12:15
 24/27 A kérdező kommentje:

22-es, érdekes, amit írsz. Nekem az az érzésem, hogy ha valaki meghallja, hogy egy gyereknek Marcell (vagy Márton) a neve, akkor kapásból "lemarcizza", míg egy Bencét nem feltétlenül kezdenek el kapásból becézgetni. Aztán persze lehet, hogy tévedek.

De a Beni becézés tényleg szinte az összes B betűs fiúnévre ráhúzható.

23-as: Itt sajnos az a gond, hogy olyan kérdéseket is lehet pontozni, ami abszolút ízlés dolga. És ami még szomorúbb, hogy valakinek az a legnagyobb öröme, hogy másokat lepontozhat.

Köszönöm Nektek is a válaszokat!

2015. máj. 22. 12:57
 25/27 anonim ***** válasza:

18-as 21-re

általánosságból gondoltam

a konkrétan névválasztó leendő szülők a Marcelltól szoktak kicsit idegenkedni

és még azt is feltételezem, hogy egy harmadik név lesz végül, nem a kérdésben tárgyaltak, ezt is csak általánosságból gondolom.

2015. máj. 22. 21:01
 26/27 A kérdező kommentje:

Ja, így értem :) Még van időnk dönteni, és az sem kizárt, hogy a végén mindkét nevet megkapja.

Azt nem hiszem, hogy egy harmadik lesz a befutó, max. ha végül kislány lesz :)

2015. máj. 22. 22:48
 27/27 anonim ***** válasza:
Marcell
2020. aug. 9. 03:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!