Anyukák! Az imént találtam, és hááát, megdöbbentő?
Soha nem gondoltam volna, hogy ennyire nem biztonságosak a
gyerekülések.
1/17 A kérdező kommentje:
2010. febr. 25. 14:26
Elgondolkodtató...... Az a baj, hogy itthon a ténylegesen megbízható és biztonságos gyerekülések már már megfizethetetlen áron kaphatóak. Sokaknak megfelelő autójuk sincsen. Ne feledjük ezek nyugat európára vonatkoznak. Én épp mostanában veszekszem a párommal, mert ő azt mondja csak pénzkidobás 30-40 ezerért ülést venni, "tökéletesen megfelelne" egy 10 e ft-os tesco-s is.... Ilyen hozzáállás mellet nem sok jóra számítok
2010. febr. 25. 14:30
Megdöbbentő! De mit tehet az ember, ha már kinövik a hordozót? Csak annyit hogy nem veszünk gagyi gyerekülést.
2010. febr. 25. 14:31
Hát igen, és az a baj, hogy a gyerekülésekből is csak a hasznot keresik. Hordozó, háttal beköthető gyerekülés, rendes gyerekülés, ülésmagasító és már csak kajára nem telik. Miért nem lehet normális ülést venni mondjuk 10 ezerért, aki szegényebb annak a gyereke is kevesebbet ér? Pocsék világ.
2010. febr. 25. 14:35
Hát nem tudom.
Nem vagyok egy szakértő, csak egy gyakorló anyuka. A mi gyerekülésünkre rá volt írva, hogy 10 kilóig menetiránnyal ellentétesen kössem be. Jelentem, megpróbáltuk. Sem a mi autónkba (vw golf), sem más autókba (suzuki, opel) nem lehetett bekötni. Még csak azt sem lehet mondani, hogy mindegyik nagyon öreg autó volt és azért nem ment. A miénkbe beletuszakoltuk, de ki is vetettem a férjemmel, mert a gyerek a gyerekülés biztonsági övén lógott. Ez a biztonság?
A másik amiért nem tartom másnak ezt, mint szenzációhajhászásnak, hova rakod a gyerek lábát, ha menettel háttal kötöd be az ülést? A felvételen egy kb. 1,5-2 éves csemete van, neki is éppen, hogy elfér a lába, de egy 3-4 éves gyerek már jóval nagyobb.
2010. febr. 25. 14:55
Hát lehet benne igazság, de ahogy a végén a hapsi is mondta sokat számít hogy pl. az adott hordozó vagy ülés megfelelően van-e rögzítve.És ez sokszor fejtörést okoz.PL. mi 5 hónap után jöttünk rá hogy rosszul rögzítettük a babahordót.És a gyerek ülésnél is sokat szenvedtünk mire betudtuk kötni.Először a boltnál az eladó bekötötte nekünk, de amikor valamiért ki kellett venni és újra berakni, na az nem volt semmi.
2010. febr. 25. 15:01
Hát igen! A másik meg az, hogy egy gyerek már egy évesen sem hülye és nem akarja a kocsi háttámláját nézni, és ha magamból indulok ki össze is hánynám magam ha háttal kellene utaznom.
2010. febr. 25. 15:03
Szerintem azért biztonságosak a gyerekülések ennek ellére is.
4 évesen háttal utazzon a gyerek, nekem ez már olyan, mintha bezárnám egy páncélszekrénybe 18 éves koráig, nehogy baja essen.
Óvom és védem a gyerekemet mindentől, de ez már túlzás.
2010. febr. 25. 15:21
10/17 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Engem leginkább az döbbentett meg, hogy mit okozhat egy nem megfelelően rögzített gyerekülés... Mi tényleg a megfelelő módon rögzítettük, oldalirányba mégis mozog... Dől össze-vissza... Ez egy Welldon gyermekülés. a 9-32 kilós kategória... Nem tudom, hogy melyik lenne a legjobb választás, mert a Brendonban azt mondták, hogy az olcsó is ugyanolyan jó... Na most legyen okos az ember! Egyébként ez a Welldon is olcsóbb árkategóriás.
Kapcsolódó kérdések: