Leírnátok mikor és mennyit eszik 8-9hós babátok?
8kor szopik 2 deci körül.
10kor is,akkor már nem olyan sokat van,hogy egy decitvan,hogy 130-at
13kor ebéd nem mérem,jó nagy adagot eszik
4-5kor uzsonna attól függ mikor kel
8körül vacsora 2-2,5 deci
mondjuk már valamennyivel ki kell egészítenem sajnos ezeknek a mennyiségeknek már nem a teljes része tej. 8hónapos.
A lányom ugyan tápszeres, de azért leírom, hátha ez is segít (8,5 hónapos).
Reggelire 170 ml tápszert iszik, tízóraira üveges gyümölcsdesszertet, mert sajna ha én készítek neki gyümölcs pürét, vagy katonákat, azt nem hajlandó megenni. Ebből ha jó napja van eszik fél üveggel, ha nem akkor csak max 6-7 kanállal. Ebédre főzelék van: vagy üvegeset kap vagy húslevest főzök neki, abból nyomkodom össze a zöldségeket neki ez kb 2-2,5 dl szokott lenni. (Amiket eszik, krumpli, rizs, répa, zeller, spenót, cékla, paradicsom, borsó, karfiol, spárga, brokkoli, sütőtök, kukorica, csirkehús, pulykahús, hal, marhahús, csirkemáj.)
Uzsonnára 30 g Sinemilt kap 1/3 üveg gyümölcsdesszerttel vacsorára pedig 210 ml tápszert.
Ezeken kívül napközben nasinak vagy egy gerezd almár, körtét kap (kizárólag akkor fogadja el ha látja, hogy abból kap amit én eszek), vagy egy kiflicsücsköt.
A savanyított tejtermékeket már megpróbáltuk bevezetni, de a joghurttól durván kiütéses lett, most hanyagoljuk egy ideig a témát.
Én babám is tápszeres, de azért leírom:
Reggel (8-9 óra körül) kb. 180 ml tápszer
Ebédre (dél - 1 óra körül) főzelék, után egy kis gyümölcs
Uzsonnára (5 óra körül) tejpép vagy szintén főzelék, vagy túrós desszert, de van hogy tápszer (kb. 180 ml)
Vacsira (este 9 körül) 200 ml tápszer
Köszönöm az eddigi válaszokat és szívesen várom továbbiakat is. Addig leírom nálunk, hogy van.:
Reggeli 6-7körül anyatej (nem tudom mennyit eszik milliben)
tízórai 10 kor 80g üveges gyümölcs +anyatej
ebéd 14:00 100g bébiétel +anyatej
uzsonna 18:30 130g tejpép
vacsora 20:00 anyatej amin el is alszik
éjszaka egyszer szopizik egy keveset,de ezt nem mindig kéri.
Az anyatején kívül nem sokat iszik, csak vízzel probálkozunk.Mivel nem ismeri a cumisüveget, így még tanulni kell az ivást. Jövő héten tölti a 9.hónapot . Szerintetek jó ez így?
Bocsi, ne érts félre, pusztán jó szándékból mondom, de egy ekkora babának már 2 étkezést ki kellet volna váltani, mert az anyatejben ilyenkor már nincs meg minden, amire szüksége van. Ne hagyd el a szoptatást, de ebédre meg kellene ennie egy egész adag főzeléket hússal. Ennyi idős korára kimerülnek a vas tartalékai, az anyatejben sincs már annyi, mint kéne és ezt hússal lehet a legjobban pótolni. Szerintem tízóraira elég egy kis gyümölcs, azt 2 óra alatt megemészti, az ebédet meg hozd előre délre és kapjon egy egész adag főzeléket hússal, kb. 190-210 grammot. Ha üvegest adsz, javaslom a 190g-os Kecskemétit. Nálunk, bár tápszeresek vagyunk (ezért kérlek ne vedd komolytalannak a válaszomat) így néz ki egy nap:
reggeli (8h): 210 ml táp
ebéd (12h): 190 g főzelék hússal
uzsonna (16h): 210 ml táp vagy gyümölcs gabonával
vacsora (20h): 190 g főzelék hússal (kicsi fiamnak jó étvágya van, de látszatja is van: 9 hónapos és szalad, szó szerint!)
ezután (22h): 210 ml táp.
Remélem tudtam segíteni?!
Kedves utolsó adnék neki többet ebédre, de elfordul, hadonászik a kezével. Ilyenkor pár korty vízet iszik és megkínállom cicivel.
Akkor kipróbálom, hogy kevesebbet adok tízóraira hátha többet eszik ebédre.
Kap vasat cseppekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!