Elég ennyi hízás? Nem kevés? 10 napos a babám?
Ma 10 napos a babám, 1 hete jöttünk haza a kórházból 2730 gr-al, most ma mértem és 2780 gr.2900 gr-al és 48 centivel született.
Volt a védőnő tegnap, nem mértük, de szemre azt mondta, hogy látszik, hogy hízott, én is ugy látom.
Nem sárga, eszik rendesen, mondjuk ma nyűgös volt, mert fájt a pocijatejem is van sztem elég.Fejni nem tudok sokat, de érzem, hogy szívja.
Nagyon kevés ez a hízás???
Nem is tudom minek méregettem, direkt nem béreltem mérleget, hogy idegesítem magam rajta, de most hoztak és megmértem...
Szia!
Tényleg ne méregesd, mert csak idegesíted magad.Havi hízást kell nézni.Vannak babák, akiknek több idő, míg elindul a hízás.Még nagyon kicsi a gyomruk, annak ki kell tágulni, meg meg kell tanulniuk hatékonyan szopni.Ha az első hónap végére nem hízik 5-600 grammot, akkor el kell gondolkozni a pótláson, mert akkor lehet, hogy nem elég a tej.Az enyém még kisebb súlyú volt, mint a tied, és volt több olyan hét, hogy 310 grammot hízott.Lehet, hogy ezután kezdi el.Szóval hónap végéig ne idegeskedj, ne méregess.Ha nem sír egész nap, elégedett, alszik, akkor nincs baj.
/Z/
Hetente egyszer mérd és havi átlagot nézz.
Lehet egyik héten fog 50-et, következőn 250-et hízni.
Nekem azt mondta a védőnő, he a babám meghízza 100 grammot (havi hízásból visszszámolva) teljesen jó.
Ő havi szinten soha nem hízott többet fél kilónál, ez így ment 11 hónapos koráig.
Ne méregesd, mert 1 nem pontos a mérleg, 2 maga a mérés sem pontos, függ attól, hogy evés előtt-után, pisilés előtt-után, kaki előtt-után vagytok. Úgyhogy mindig kb ugyanabban az időpontban kell mérni eleve és az egy összehasonlítási alap lehet- De valóban havonta érdemes nézni.
Ja és a védőnő ha érti a dolgát szemre megmondja. Az ujjaiból és a combjából. Az egyik ismerősnek, belépett a szobába a védőnő és rögtön mondta, hogy tápszer, mert éhezik a baba. Nekem is rögtön kiszúrták, amikor el kellett kezdeni a hozzátáplálást, pedig súlyra nem is mutatta a "bajt".
Köszönöm szépen, megnyugtattatok!
Jövőhéten hoz a védono mérleget, de az megint más fajta lesz.Elégedett babának tunik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!