Anyukák, Ti benne lennétek ilyen dologban, vagy szerintetek hülyeség?
Nem lennék.
Ez az igények olyan mértékű összehangolását követelné, ami több stresszel járna, mint haszonnal.
Gondolok itt arra, hogy "Gizike sót sóval főz, Jucika csak bio kaját hajlandó adni a gyerekének, Pistike gluténallergiás....".
Elvileg nem lenne rossz ötlet, de egyrészt kellene a környéken annyi anyuka, hogy tényleg csak hetente egyszer kelljen fözni, másrészt szerintem sok esetben vita lenne késöbb, hogy minek mennyibe került, amit fözött és amit a másik, az kevesebbe, meg nem feltétlen ízlik a másikak föztje.
De egy kísértletet megér a dolog.
Én sem tudok kis adagokat főzni, ezért megfőzöm a jó nagy adagot, porciózva be a mélyhűtőbe, majd ha kedvünk támad hozzá, csak be a mikróba. Ugyanolyan, mintha a másik anyukához mennél az ebédért, de azért csak a saját főztöd...
Egyébként nem hiszem, hogy a férjed vagy akár Te is hozzá tudnál szokni, hogy mindennap más főztjét eszitek... mindenki másképp fűszerezi, stb.
Nem.
Nem rendelek, mert a férjem szakács, és tudom mit művelnek az "olcsó konyhán"...
Nem.
Mert válogatós vagyok, és szerintem nehéz menüt összehozni, ami 4-5 családnak megfelel.
Meg nem is lenne igazságos. Vagy mindenki olcsó kaját főz, hogy egál legyen, vagy mindenki minden nap húsos drága kaját. Meg nem tudom, ki honnan szerzi be az alapanyagot. Nem bízok másban.
Szerintem jó ötlet, bizonyos feltételekkel:
- nagyon jól ismeritek egymást
- hasonló a családok ízlése kaja terén
- közös kajaalapot hoztok létre, mindenki azonos összeggel száll be, pontos elszámolást vezettek
- előre megegyeztek a menüben
Még így is vannak buktatói, de egy próbát megér. Az nagy segítség tud lenni, ha összefogtok, akár a gyerekfelügyeletben, fuvarozásban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!