Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, Ti benne lennétek...

Anyukák, Ti benne lennétek ilyen dologban, vagy szerintetek hülyeség?

Figyelt kérdés
Anyukáktól hallom sokszor, hogy nincs idejük főzni, sok a házimunka, belefáradnak stb. Én egy ideje rendelem a kaját, olcsóbban is jövök ki, meg nincs is kupi vele. Viszont arra gondoltam, hogy pár köryékbeli anyukával (4-5) össze lehetne fogni és mondjuk Hétfőn én főzök egy jó nagy adag kaját, 4-5 családnak (egyébként se tudok kis adagokat főzni és időbe se sokkal több mintha csak magunknak főznék) a többi napokon meg mindig más anyuka főzne, így lényegében heti 1x kellene főzőcskézni a többi napokon csak elugranék az éppen soros anyukához az ebédért. Szerintetek ez működne?
2015. máj. 16. 14:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
7%
Amugy is csak egyszer kell fozni. Megfozod egyszer a nagyadagot, az eleg 5 napra.
2015. máj. 16. 14:30
 2/14 A kérdező kommentje:
Hát én nem biztos, hogy jó szájízzel ennék 5 napig ugyanabból a kajából:)
2015. máj. 16. 14:30
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem lennék.

Ez az igények olyan mértékű összehangolását követelné, ami több stresszel járna, mint haszonnal.

Gondolok itt arra, hogy "Gizike sót sóval főz, Jucika csak bio kaját hajlandó adni a gyerekének, Pistike gluténallergiás....".

2015. máj. 16. 14:33
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg nem lenne rossz ötlet, de egyrészt kellene a környéken annyi anyuka, hogy tényleg csak hetente egyszer kelljen fözni, másrészt szerintem sok esetben vita lenne késöbb, hogy minek mennyibe került, amit fözött és amit a másik, az kevesebbe, meg nem feltétlen ízlik a másikak föztje.

De egy kísértletet megér a dolog.

2015. máj. 16. 14:34
 5/14 anonim ***** válasza:
68%

Én sem tudok kis adagokat főzni, ezért megfőzöm a jó nagy adagot, porciózva be a mélyhűtőbe, majd ha kedvünk támad hozzá, csak be a mikróba. Ugyanolyan, mintha a másik anyukához mennél az ebédért, de azért csak a saját főztöd...

Egyébként nem hiszem, hogy a férjed vagy akár Te is hozzá tudnál szokni, hogy mindennap más főztjét eszitek... mindenki másképp fűszerezi, stb.

2015. máj. 16. 14:48
 6/14 anonim ***** válasza:
66%

Nem.

Nem rendelek, mert a férjem szakács, és tudom mit művelnek az "olcsó konyhán"...

Nem.

Mert válogatós vagyok, és szerintem nehéz menüt összehozni, ami 4-5 családnak megfelel.

Meg nem is lenne igazságos. Vagy mindenki olcsó kaját főz, hogy egál legyen, vagy mindenki minden nap húsos drága kaját. Meg nem tudom, ki honnan szerzi be az alapanyagot. Nem bízok másban.

2015. máj. 16. 14:50
 7/14 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem jó ötlet, bizonyos feltételekkel:

- nagyon jól ismeritek egymást

- hasonló a családok ízlése kaja terén

- közös kajaalapot hoztok létre, mindenki azonos összeggel száll be, pontos elszámolást vezettek

- előre megegyeztek a menüben

Még így is vannak buktatói, de egy próbát megér. Az nagy segítség tud lenni, ha összefogtok, akár a gyerekfelügyeletben, fuvarozásban is.

2015. máj. 16. 15:00
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
kizárt. vagy nem ízlene mindenkinek,vagy az lenne,hogy x y drágábbat főzőtt, ő csirkét sütött, másik meg csak krumplifőzeléket csinált. arról nem is beszélve,hogy főztél te már 5 családnak? számoljuk úgy,hogy ebből 3nak 2 gyereke van,2nek 1. az 18 ember. na hát én nem tudnék 18 emberre főzni,pláne két napra nem. elismerésem aki tud. még akkora edényem sincs.
2015. máj. 16. 15:05
 9/14 anonim ***** válasza:
Nekem ilyen eszembe se jutna! Tuti konfliktus lenne belőle!
2015. máj. 16. 18:56
 10/14 anonim ***** válasza:
szerintem is egyszerűbb rendelni!
2015. máj. 16. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!