Miért nem szeretnek a babák hason feküdni? Mit lehet tenni ilyenkor?
Az ismerőseim között van olyan, akinek a gyermeke szeretett hason feküdni, de az én fiam nem szereti ha ébren van. Aludni szeret hason szerencsére. Rendszeresen hasra teszem amikor ébren van, változó ideig tűri, eddig a rekord kb 2 perc volt. Pedig a doki külön kérte hogy csak hasra fektessem. Már szépen tartja a fejét, néha megpróbálja kinyújtani a karját ("fekvőtámasz"),persze még mindig hamar kifárad mert pici. Próbálkoztam játékokkal, odaültem hozzá, beszéltem neki, simogattam, de nem segit, hamar kiborul, megnyugtatom es visszateszem hasra aztán már megnyugtatni se lehet...van ötlete valakinek?
7 hetes baba anyukája
7 hetesen még nagyon gyenge ahhoz a keze, hogy sokáig tartsa magát, illetve a fejét tartani is fárasztó.
Nekem a fiam és a lányom is hason aludt, de amúgy nem lehetett őket hasra tenni, max 1-2 percre, mert elkezdtek sírni. Aztán amikor már próbáltak kúszni, akkor nagyon sokat voltak hason. Lányom 8 hónapos, ő most a hátán nem marad meg. :)))
A lényeg, hogy ne erőltesd a babádnak a hason levést. Amikor már látod, hogy nem jó neki, akkor fektesd a hátára, játsszál vele, stb. Aztán majd lassan belejön, ha hason alszik , akkor az már elég sok idő hason töltve.
Nekem is mindenki azt mondta, hogy amikor csak tudom hasra tegyem a gyerekeimet mert úgy fejlődnek jobban, de egész piciként, pár hetesen még nagyon megerőltető nekik hason feküdni mert ha látni akarnak vmit akkor ugye emelni kell a testüket, ezért nem tetszik nekik. Idővel megszokják de tényleg csak annyit tedd hasra ami neki jól esik. Nem lesz baja ha háton is fekszik. :)
Fiam pl keveset szeretett hason lenni eleinte, aztán ahogy fejlődött, egyre többet volt hason majd egy idő után már ő fordította mindig magát hasra és jött a kúszás-mászás stb...
A kislányom pl háton utált lenni kb 6 hós koráig, most azért viseli el mert ugye már forog oda-vissza. Ő pl mindig hason volt de pár perc után ő is megunta szintén azért mert nagy erőfeszítés nekik.
Ne erőltesd, nem hason fekve kell felnőniük, csak rakd többször hasra, akár csak 1-2 percre és ne görcsölj rá.
Minden jót.
A babák szeretnek hason feküdni. A mi családunkban legalábbis az összes.
A tied viszont még CSAK HÉT HETES! Nem kell még hasra fektetni, ha nem tetszik neki, elég, ha hason alszik.
Ne erőltesd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!