Anyukák! Van egy fél éves babám. Első baba a családban. A nagyszülők el akarják vinni, engedjem?
Nagyon nem vagyok paramami de meg olyan nagyszülőnek sem adnék oda fèl éves gyereket, akik ügyelnek arra hogy minden úgy legyen, hogy az a szülők elveivel egyezzen.
Szóval Határozottan nem. Talán majd 1 éves kora után valamikor, akkor is csak 1-1 éjszakára. 3 éves fiam mostanában alszik egynél több napokat nagyszülőknèl pedig öt is gyakorlatilag bárkivel lehet hagyni.
Sokszor nem értem ezeket a nagyszülőket. :) Oké, hogy édes az unoka és szeretnék sokat dajkálni, de a csecsemő nem egy rongybaba, amit, ha megunnak, félre lehet tenni. Van napirendje, sokat alszik, akkor úgyse lehet vele csinálni semmit. Azért egy 2-3 éves kisgyerekkel már lehet menni ide-oda, állatkertbe, kirándulni, de egy fél évessel hova, mit?!
Először azt hittem, csak egy órácskás sétára babakocsival értendő a kérdésed. Mert az rendben van, szívesen engedtem.
Az anyósomék nálunk is elég erőszakosak voltak, de mondtam, várják ki, amíg megnő a gyerek, higgyék el, fog még rántott husival a kezében szaladgálni. Ne siettessük a dolgokat, felnő a gyerek így is, úgy is. A 3 éves fiam tavaly nyáron több hetet is volt ott (megszakításokkal), ő maga kérte, hogy maradhasson, minden este beszéltünk telefonon (néha nem is jött oda, mert neki annnnnyira fontos dolga volt a papával), de egy pici babánál még visszajelzést sem tudsz kérni, hogy érzi magát.
Szóval, a válasz: nem.
Mivel én sokáig szoptattam, a fél éves gyereket 4 óránál tovább nem tudtam otthagyni sehol... nemhogy napokra. 1 éves volt mikor először vigyáztak rá a nagyiék egy fél éjszaka a mi otthonunkban.
Most 3 éves múlt, idén fog először egyedül (szülők nélkül) ott aludni a nagyiéknál, akik jó messze laknak tőlünk.
Nem engedném el 2 éves kora alatt a nagyszülőkhöz több napra. 6 hónapos babát max 1-2 órára bíznám másra, amíg a dolgomat végzem, vagy esetleg találkozom valakivel.
Menj el te is velük nyaralni. Esténként meg elmentek sétálni, picit szórakozni a pároddal, addig vigyáznak rá. Egyedül viszont ne hagyd még ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!