2 hónapos babát be kell kenni naptejjel, ha sétálunk? Ha igen, milyennel?
hm...nekunk annak idején az orvos mondta, mikor két honapos volt a gyerekem, hogy vetkoztessuk bodyra (junius vége volt)..
attol mert nem tuzo napon van a gyerek...és mert pelus van elé téve a babakocsiban, ugyanugy éri a nap... (A pelust szar sem ér a napsugarak ellen, max. nem vakit a fény)
szoval igen, be kell kenni, hipoallergén 50 faktoros krémmel.
Enyém nyári baba, egyszer sem volt bekenve, mert nem vittem tűző napra. Sose égett meg. Egy évesen nyaraltunk, akkor volt csak naptejezve.
Ismerős viszont a pár hónapos babát szarrá égette a Balaton partján naptej nélkül.
Úgyse viszed sétálni, mikor nagyon meleg van, nem?
Én az Uriage Bariésun SPF 50+ kenem a gyerekre már 3 hónapos korától.
De bármilyen krémet is keresel, csak kizárólag fizikai/ásványi védelmű legyen, mivel ilyen pici babának kémiai napvédőt nem szabad adni.
Általában ezek olyan 5 000-15 000 Ft-ig vannak elég drágák de megéri!
Sétáltatni délelőtt 10 óráig, délután 3 órától lehet.
Én ellenzem azt, hogy a baba elé teszek pelenkát vagy kendőt, mert egyrészt melegben befülled és kellemetlen a baba számára, tök kényelmetlen, másrészt akkor enne jó, ha UV védelemmel ellátott anyagból szőnék.
"Nem, mert csak úgy viszed ki, hogy árnyékban van"
és? akkor talán nem éri a gyereket az uv sugárzás?
ugye nem mondod ezt komolyan, hogyha árnyékba van valaki, akkor naptej sem kell rá???
elmondják 50 szer a tévében, rádioban, gyogyszertárban, orvosi rendeloben, hogy egyik szulo se legyen annyira idiota, hogy az árnyék az védi a nap káros sugaraitol a gyereket, és mindig kenni kell oket!!! pláne árnyékban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!