Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 hónapos babát be kell kenni...

2 hónapos babát be kell kenni naptejjel, ha sétálunk? Ha igen, milyennel?

Figyelt kérdés
2015. máj. 11. 00:52
 1/9 anonim ***** válasza:
2015. máj. 11. 04:14
 2/9 anonim ***** válasza:
51%
2 hónapos babát nem tolsz ki a napra és nem vetkőzteted le bodyra sem mert nincs olyan meleg. Ha nyáron kérdezed, akkor sem, mert nem mész vele a napra, mivel nem neki való, a babakocsi elé/rá pelust csiptetsz.
2015. máj. 11. 06:12
 3/9 anonim ***** válasza:
50%

hm...nekunk annak idején az orvos mondta, mikor két honapos volt a gyerekem, hogy vetkoztessuk bodyra (junius vége volt)..

attol mert nem tuzo napon van a gyerek...és mert pelus van elé téve a babakocsiban, ugyanugy éri a nap... (A pelust szar sem ér a napsugarak ellen, max. nem vakit a fény)

szoval igen, be kell kenni, hipoallergén 50 faktoros krémmel.

2015. máj. 11. 06:57
 4/9 anonim ***** válasza:
és attol, mert nem vetkozteted body-ra, az arcára kell kenni
2015. máj. 11. 07:02
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

Enyém nyári baba, egyszer sem volt bekenve, mert nem vittem tűző napra. Sose égett meg. Egy évesen nyaraltunk, akkor volt csak naptejezve.

Ismerős viszont a pár hónapos babát szarrá égette a Balaton partján naptej nélkül.

Úgyse viszed sétálni, mikor nagyon meleg van, nem?

2015. máj. 11. 07:12
 6/9 anonim ***** válasza:
47%
Nem, mert csak úgy viszed ki, hogy árnyékban van
2015. máj. 11. 08:02
 7/9 anonim ***** válasza:

Én az Uriage Bariésun SPF 50+ kenem a gyerekre már 3 hónapos korától.

De bármilyen krémet is keresel, csak kizárólag fizikai/ásványi védelmű legyen, mivel ilyen pici babának kémiai napvédőt nem szabad adni.

Általában ezek olyan 5 000-15 000 Ft-ig vannak elég drágák de megéri!

Sétáltatni délelőtt 10 óráig, délután 3 órától lehet.

Én ellenzem azt, hogy a baba elé teszek pelenkát vagy kendőt, mert egyrészt melegben befülled és kellemetlen a baba számára, tök kényelmetlen, másrészt akkor enne jó, ha UV védelemmel ellátott anyagból szőnék.

2015. máj. 11. 14:45
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Én sem arra gondoltam, hogy direkt kiteszem a napra, de elkerülhetetlen, hogy ne érje egyáltalán a fény. (Gondoltam, inkább megelőzöm a leégést. :) )
2015. máj. 11. 18:35
 9/9 anonim ***** válasza:

"Nem, mert csak úgy viszed ki, hogy árnyékban van"

és? akkor talán nem éri a gyereket az uv sugárzás?

ugye nem mondod ezt komolyan, hogyha árnyékba van valaki, akkor naptej sem kell rá???

elmondják 50 szer a tévében, rádioban, gyogyszertárban, orvosi rendeloben, hogy egyik szulo se legyen annyira idiota, hogy az árnyék az védi a nap káros sugaraitol a gyereket, és mindig kenni kell oket!!! pláne árnyékban

2015. máj. 11. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!