Kisbabám 3 és fél hetes, anyatejes baba. Öt nap alatt 400 grammot hízott. Ez mennyire gyakori? Úgy tudom 150 grammot szoktak hízni 1 hét alatt a babák.
Valóban lehet, hogy ebben a mérésben benne van egy nagyobb adag pisi-kaki. Viszont, amiről nem esett szó, az az, hogy ezt az egy hét alatt 150 gramot szoktak hízni a babák - dolgot rosszul tudod. Az, hogy mennyit gyarapodik, sok egyéb apróság mellett függ attól, hogy milyen súllyal született, fiú vagy lány, mennyi idős, és hogy kizárólag és igény szerint anyatejes vagy pótlást is igényel vagy kizárólag tápszeres. Mivel írtad, hogy anyatejes, azt javaslom, hogy nézd meg az alábbi súlytáblázatokat és görbéket:
Érdemes a cikket is elolvasni. És itt is fontos az, hogy minden szám csak egy átlag, ettől való bizonyos mértékű eltérés normális. Még annyit tennék hozzá, hogy a kezdeti rohamos gyarapodás folyamatosan lasabb ütemben, aztán kb. 3 hónapos kor körül kifejezetten csökkenni fog, nem kell majd megijedni.
2. vagyok, akkor ez igen! Lehet egyszeri kiugrás. Azért említettem az elemet. ,mert mi jártunk így, bár akkor összevissza, hol többet, hol kevesebbet mért.
Az én kislányaim egyébként soha nem hízták meg az első 3 hónapban a 150g-ot. Általában jóval kevesebbet, egyszer volt, hogy 25dkg-ot mértem, de akkor evett pont fürdés/mérés előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!