Mire kell odafigyelni autósülés vásárlásakkor? Melyiket ajálanátok? Most 9kg-os 7 hónapos babóm, még ülni nem tud, de már nem sok kell neki hozzá.
7 hósnak csak 0-18 kg-ig. Egy éves korig ajánlott menetiránynak háttal utaztatni. Nekünk giordani mythos van.
Mindenképpen próbáld bele a gyereket és az is biztos legyen, hogy a kocsitokba is jó! A szűkítő valóban szűkítsen...
Az én babám is 7,5 hónapos és 9 kiló volt, amikor lecseréltük a hordozót gyerekülésre: 9-18 kg.
Szerintem a 0-18 kilósok nagyon kicsik.
A 9-18 is dönthető, így nem gond, ha a babád még nem ül magától. Ugyanúgy le lehet dönteni, mintha a hordozóban lenne.
Vannak még a 9-36 kilósok, de nekem az már túl nagynak tűnik, amúgy sem szeretem az ilyen sok az egyben dolgokat.
Nekünk ez van:
Nagyon szeretjük ezt az ülést, a babánknak nagyon kényelmes.
Nekünk Brevi Grand Prix silverline van, 6 hónapos korától használja a kisfiam. Jól döntehtő, a szűkítő valóban szűkít, azt már ki is vettük belőle.
Az nem praktikus, ha egy ülésnek "dobozos" az alja, abban csak gyűlik a szemét (későbbiekben morzsa, csokidarab, ha esetleg utazás közben nassolna a baba). Ennek nyitott az alja, könnyebb tisztán tartani.
Szia!Mi tegnap vettünk ülést( [link] linkelt fajtát.Igazából nem ilyet szerettünk volna,mivel elég húzós az ára,viszont az autónkba nem lehetett biztonságosan bekötni az olcsóbb verziókat(teszem hozzá,hogy azok is 30-40 körül voltak-pierre cardin,maxi cosi).Ja és 5 éves autónk van(Peugeot),tehát még csak nem is ezer éves,amibe ne lehessen rendesen rögzíteni az ülést.
Én azt tanácsolom,hogy menjetek el egy olyan bababoltba,ahol többfélét árulnak,és próbáljátok bele a kocsitokba.Illetve a kicsit is beletehetitek,hogy hogyan érzi magát benne.(vannak nagyon kemény ülések horror áron)
Amúgy ha évekre lebontod az ülés árát,akkor nem is vészes az ára(4-5 éves korig használható).
Amúgy már hazafelé kiderült,hogy megérte az árát,mert az utazás közben mindig nyüszögő lányom egy hang nélkül nézegetett ki az ablakon!!!:-))
Bocsi,ha hosszú voltam,de remélem tudtam segíteni!
Mi ugyanígy nézzük most az autós üléseket, mint te. A baba 8 hónapos és 9.5 kg. Még nem ül, de itt sem sok kell hozzá.
Azért kell a 0-18 kg-ig lévő ülést venni, ami mindkét irányból beköthető, mert ha a baba még nem ül magától menetiránynak megegyezően tilos ugyanis bekötni.
De NEM AZ ÜLÉS DÖNTHETŐSÉGE miatt, hanem azért, mert fékezéskor a még ülni nem tudó babák nem tudják feldolgozni a fékezéskor keletkezett nyomást ami ugye szemből jön!! Ezért kell háttal bekötni őket.
Én megnéztem egy pár ilyen 0-18 kg-ig lévő ülést ami mindkét irányból beköthető és ugyanakkorák mint a normál 9-18 kg-ig lévőek. Ugyanúgy lehet dönteni csak isofixel nincsenek ellátva. A brendonban a Römer Britax nagyon kényelmes volt a gyereknek.
Szóval a fékezés alatt keletkezett nyomás elnyelése a lényeg. A hordozót is azért kell menetiránynak háttal bekötni és nem máshogy mert a baba még picike és a rá nehezedett nyomás is veszélyes.
remélem segítettem
Szia.Mi kedden vettünk egy ilyet
,hetekig dillemáztam én is milyen legyen,kisfiam 9,5 kg 7,5 hónapos,jól ül már egyedül.Nagyon szereti az ülést,kényelmes neki,a szűkítő rendesen tart.Tegnap simán elaludt benne,nekünk már egyáltalán nem ajánlották a 0-18-ast,azt monsta az eladó,hogy nagy hozzá már a gyerkőc,és ez a 9-25-ös is így téli szerelésbe,hát,nem óriás neki!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!