Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mire kell odafigyelni autósülé...

Mire kell odafigyelni autósülés vásárlásakkor? Melyiket ajálanátok? Most 9kg-os 7 hónapos babóm, még ülni nem tud, de már nem sok kell neki hozzá.

Figyelt kérdés
2010. febr. 23. 15:19
 1/10 anonim ***** válasza:
68%

7 hósnak csak 0-18 kg-ig. Egy éves korig ajánlott menetiránynak háttal utaztatni. Nekünk giordani mythos van.

Mindenképpen próbáld bele a gyereket és az is biztos legyen, hogy a kocsitokba is jó! A szűkítő valóban szűkítsen...

2010. febr. 23. 15:23
 2/10 anonim ***** válasza:

Az én babám is 7,5 hónapos és 9 kiló volt, amikor lecseréltük a hordozót gyerekülésre: 9-18 kg.

Szerintem a 0-18 kilósok nagyon kicsik.

A 9-18 is dönthető, így nem gond, ha a babád még nem ül magától. Ugyanúgy le lehet dönteni, mintha a hordozóban lenne.

Vannak még a 9-36 kilósok, de nekem az már túl nagynak tűnik, amúgy sem szeretem az ilyen sok az egyben dolgokat.

Nekünk ez van:

[link]

Nagyon szeretjük ezt az ülést, a babánknak nagyon kényelmes.

2010. febr. 23. 16:58
 3/10 anonim ***** válasza:

Nekünk Brevi Grand Prix silverline van, 6 hónapos korától használja a kisfiam. Jól döntehtő, a szűkítő valóban szűkít, azt már ki is vettük belőle.

Az nem praktikus, ha egy ülésnek "dobozos" az alja, abban csak gyűlik a szemét (későbbiekben morzsa, csokidarab, ha esetleg utazás közben nassolna a baba). Ennek nyitott az alja, könnyebb tisztán tartani.

2010. febr. 26. 11:37
 4/10 anonim ***** válasza:

Szia!Mi tegnap vettünk ülést( [link] linkelt fajtát.Igazából nem ilyet szerettünk volna,mivel elég húzós az ára,viszont az autónkba nem lehetett biztonságosan bekötni az olcsóbb verziókat(teszem hozzá,hogy azok is 30-40 körül voltak-pierre cardin,maxi cosi).Ja és 5 éves autónk van(Peugeot),tehát még csak nem is ezer éves,amibe ne lehessen rendesen rögzíteni az ülést.

Én azt tanácsolom,hogy menjetek el egy olyan bababoltba,ahol többfélét árulnak,és próbáljátok bele a kocsitokba.Illetve a kicsit is beletehetitek,hogy hogyan érzi magát benne.(vannak nagyon kemény ülések horror áron)

Amúgy ha évekre lebontod az ülés árát,akkor nem is vészes az ára(4-5 éves korig használható).

Amúgy már hazafelé kiderült,hogy megérte az árát,mert az utazás közben mindig nyüszögő lányom egy hang nélkül nézegetett ki az ablakon!!!:-))

Bocsi,ha hosszú voltam,de remélem tudtam segíteni!

2010. febr. 26. 11:52
 5/10 anonim ***** válasza:
55%

Mi ugyanígy nézzük most az autós üléseket, mint te. A baba 8 hónapos és 9.5 kg. Még nem ül, de itt sem sok kell hozzá.

Azért kell a 0-18 kg-ig lévő ülést venni, ami mindkét irányból beköthető, mert ha a baba még nem ül magától menetiránynak megegyezően tilos ugyanis bekötni.

De NEM AZ ÜLÉS DÖNTHETŐSÉGE miatt, hanem azért, mert fékezéskor a még ülni nem tudó babák nem tudják feldolgozni a fékezéskor keletkezett nyomást ami ugye szemből jön!! Ezért kell háttal bekötni őket.

Én megnéztem egy pár ilyen 0-18 kg-ig lévő ülést ami mindkét irányból beköthető és ugyanakkorák mint a normál 9-18 kg-ig lévőek. Ugyanúgy lehet dönteni csak isofixel nincsenek ellátva. A brendonban a Römer Britax nagyon kényelmes volt a gyereknek.

Szóval a fékezés alatt keletkezett nyomás elnyelése a lényeg. A hordozót is azért kell menetiránynak háttal bekötni és nem máshogy mert a baba még picike és a rá nehezedett nyomás is veszélyes.

remélem segítettem

2010. febr. 26. 12:22
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha valóban nem sok kell neki hozzá akkor én he lehet megvárnám hogy tudjon ülni és ferrari típusú ülést vennék neki.Nekünk is olyan van 9 kg-36 kg-ig és most le van akciózva a Berendonban nézd meg a honlapon.Kb 30000 Ft és csak most kell beruházni rá kitart míg kell ülés van benne szűkítő könnyen be lehet rakni az autóba 5 pontos biztonsági öve van szuper,mi nemrégen vettük szintén ajánlásra a 11 hós lányunknak.Ő mostantól nem fért el a hordozóban.
2010. febr. 26. 13:47
 7/10 anonim ***** válasza:
Brevi grand prix nagyon jó!
2010. febr. 26. 17:22
 8/10 anonim ***** válasza:
Én mindneképp 9-18 kgost vennék, a spárban van ami nekünk is van, 22.000 ft, ne megfizethetetlen és tökéletes, 5 fokozatban dönthető, 5 pontos..
2010. febr. 26. 17:25
 9/10 anonim ***** válasza:
Szia! Mi Espiro Optima ülést vettünk. Ez 0-25kg-ig van. nekünk nagyon bejött. van benne szűkítő, a fejtámlája magasítható, elvileg újszülött kortól használható, dönthető. Én is nagyon sokat nézegettem, hogy milyen legyen és ezt találtam a legjobbnak. Ez után elvileg már nem kell csak ülésmagasító.
2010. febr. 26. 18:01
 10/10 anonim ***** válasza:

Szia.Mi kedden vettünk egy ilyet

[link]

,hetekig dillemáztam én is milyen legyen,kisfiam 9,5 kg 7,5 hónapos,jól ül már egyedül.Nagyon szereti az ülést,kényelmes neki,a szűkítő rendesen tart.Tegnap simán elaludt benne,nekünk már egyáltalán nem ajánlották a 0-18-ast,azt monsta az eladó,hogy nagy hozzá már a gyerkőc,és ez a 9-25-ös is így téli szerelésbe,hát,nem óriás neki!!

2010. febr. 26. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!