A Babé koszmó elleni sampon előtt be kell kenni olajjal a baba fejbőrét, vagy nem muszáj?
Szia! Egészen csecsemő kortól kialakulhat, szerintem nincs meghatározva, hogy mettől meddig. Száraz a fejbőre a babának, azért jön elő.
Persze, nyugodtan használhatod a Babé-t. Sőt, nekünk azt mondta a gyerekorvos, hogy bármeddig használhatjuk, javasolja, hogy minél tovább használjuk. Most lesz 18 hónapos a kisfiam, még mindig a Babé koszmó ellenit használom. Igaz nem olcsó, de nagyon-nagyon sokáig elég. Jó volt nekünk más sampon is, de pl. legutóbb a Johnson's gyereksampont próbáltuk ki (nincs több könnycsepp formulával), na, úgy csípte a gyerek szemét. Kipróbáltam én is, és az enyémet is csípte, így visszatértünk a rég bevált Babé-ra.
Szerintem ha már kialakult a koszmó,nyugodtan olajozhatod elötte,az nem árt,csak jobban segít felpuhítani a bőrt.
De mindenféleképpen vakarászni kell a fejéről,mert maga a sampon nem tünteti el (legalábbis nálunk így volt)
A koszmó az úgy néz ki,hogy ilyen sárgás és "lemez szerű" darabokban lehet lekaparászni... De ha elterjed átmehet pl szemöldök tájékra is...
Ha szerinted a Te babádnak nem ilyen van,csak hámlik a bőre,akkor próbáld ki a mandulaolajat.Tényleg nagyon jó.
Nálunk is így volt, éppen hogy csak elkezdődött, már használtuk a Babé sampont, és teljesen rendbe jött a babám fejbőre. Azóta is csak azt használjuk. Előtte nem volt szükség külön olajozásra.
Ha a babád bőre máshol is száraz, próbáld ki azt, hogy olívaolajat teszel a fürdővízébe! Mi először csak olajos vízben fürdettük a babámat, aztán most már, hogy szeret játszani a habokkal, a habfürdő mellé is csöpögtetünk olívaolajat, így nem szárad ki a kis bőre. Még az én kezemnek is jót tesz.:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!