Miért eszik éjjelente óránként 6.5 hónapos kislányom?
Persze tudom,hogy sok minden befolyásolhatja,de hátha kihagyok valami lehetséges okot.
Lehet pl.: A foga miatt?
Vagy itt olvastam,hogy 6 hónapos koruk körül a babáknak van fejlődési ugrásuk,és több tejet csinál így magának? Vagy már olyan kevés a tejem,hogy ezért akar többször enni?
Amúgy foga még egyenlőre egy sincs,és nem is látok semmit sem az ínyén,viszont nagyon nyűgi egy pár napja,és olyan hangulatváltozásai vannak,hogy csak na..
Olyan néha,mint egy kis kutya,úgy nyüszög...ez akár lehet a foga miatt is,nem? Tegnap pl reggel mikor épp ébredeztünk böfizett egyet,majd olyan sírásban tört ki,mintha valaki bántaná...Gyorsan felkaptam,és akkor egyből abbahagyta.Ez lehetett akár egy kis sav is,ügye,ami a büfivel feljött,és rossz volt neki?
Na tényleg nem tudom,hogy mi lehet ez nála,mert nappal is van,hogy most 2 óránként akar enni,a megszokott 3 helyett... Viszont én meg azt olvastam,hogy ha fogzanak a babák,akkor meg nem igazán akarnak enni,így ha azt veszem,akkor a foga miatt kilőhetem ezt a variációt...mármint hogy azért eszik mondjuk többször,hogy esetlegesen fájdalomcsillapítóként "helyettesítené "a tejemet...
Előre is köszi a válaszokat!!!
Nálunk ugyanez volt 5 és fél hónaposan. Egyik éjjel óránként cicizett,mert csak az nyugtatta meg,és acicimet úgy lerágta,hogy akkor azt mondtam,hogy slussz. Másnam éjjelre forraltam neki vizte,és bepróbálkoztam vele. 3 napig még sírt,ha nagyon sírt pici cicit adtam neki,de hozzásziokott a vízhez 4-5 nap alatt. 1 -2 hét múlva már nem is kelt,mert gondolom,úgy gondolta egy kis vizért nem kelek fel.Most 6 hónapos múlt és átalussza az éjszakát. Igaz 1-2x fel kell hozzá kelnem,de csak a cumiért reklamál,hogy kiesett neki,vagy épp meg kell simiznem a buksiját. És azt még hozzá kell tennem,hogy a vizes dologig velünk aludt egy ágyba. A vizes korszak elején átettem a kiságyba,és azóta is ott alszik egyedül.
Tudom,lehet nekem könnyen ment,mert hallottam már olyanról,hogy valaki hónapokig nem tudja átszoktatni a babát,meg a ciciről sem tudja leszoktatni. Szerintem próbálkozz,de ha érzed,hogy rád van szüksége,akkor adj neki pici cicit,és megnyukszik. De a vizet szerintem próbáld meg.De az első naptól még ne remélj semmit.
Sok kitartást és jó babázást!
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Az az igazság,hogy mikor eszik,akkor én úgy látom ,hogy az elég a számára,mert hiába nyomom még oda neki a cicimet,már nem akar enni..Legalábbis nappal még odatolom neki,de éjjel,mikor felkel,akkor is egy csomót eszik,tehát nem hiszem,hogy csak szomjas lenne...
Ma megpróbáltam a 3. ébredése után vízzel kínálni,ivott is egy picit,de ahogy melléfeküdtem,(mert hogy velünk alszik),egyből jött,és húzta oda magát a cicimhez,hogy ő milyen éhes is...! -és hiába takartam el a takaróval,hogy ne is lássa, egyből éhesesen elkezdett nyafogni,majd sírni...
Ezt a méréses dolgot kipróbálom a következő etetésnél.
Ez a sírjak,vagy nevessek,ez nálunk is sokszor van...:)
Legalábbis mikor már fárad,akkor biztosan...:)
Most tök jó kedve van,ide-oda kotor a szőnyegén,és eljátszik magában,tehát most nincs nyafi...
De mondjuk az előbb evett,tehát (elvileg) tele a pocija! :)
Na elszóltam magam....:) Elkezdett "nyikorogni"..:)
Mégsem szóltam el magam,csak nem tudott hirtelen visszaforduli,ahova ő akart...:)
Na köszi még egyszer a válaszokat,de most mennem kell,mert nagyon elkezdett randalírozni a kis drágám...
Lepörög a szőnyegéről folyamatosan.....
azért még várom a lehetséges okokat!!! köszi!!!
a 3. válaszolónak is köszi,és utána nézek!
köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!