Valakinek van refluxos babája, napközbeni
légzésleállásokkal? Mire számíthatok, jobb lesz ha
ülni tud? Milyen vizsgálatra kellene vinnem?
Szia!
Meg írnád mi az a reflux?
Én arra gondoltam hogy sokszor jön vissza a kajcsi.Jóra gondoltam?
Ha igen akkor nekünk az a bajunk hogy néha olyan szinten jön vissza hogy még az orrából is jön.Na olyankor fulladozik szegénykém.Nemtudom ezzel mit tudnának csinálni egyébként!?Szerintem semmit.
Mennyi idős a babád?Az én bébim 3 és fél hóanpos.
2010. febr. 21. 23:42
2/10 A kérdező kommentje:
Igen,ez a reflux,de nálunk nem jön vissza semmi,csak a sírása és légzésleállásai miatt küldtek el uh-ra az mutatta ki,ezért tortyog,mert az orrába jön föl.Amúgy 4 hós volt 7.-én.Megemeltük a kiságy fejrészét,adtam neki valami ételsűrítőt szopi előtt,de ezt már nem fogadja el.Nappal sírás közben néha ellilul és néhány másodpercig nem vesz levegőt.Nagyon ijesztő!
Akkor az én babám is refluxos lenne?És mit mondtak ezzel lehet mit csinálni?Csak azért mert "fölöslegesen"nem kínoztatom meg a babámat ha így is úgy is kinövik.Hogyan vizsgálták ki?Ledugnak valamit a torkán?
2010. febr. 22. 12:37
4/10 A kérdező kommentje:
Nem dugtak le semmit,csak ultrahanggal nézték,ami fájdalmatlan,esetleg azért fog sírni,mert nem úgy mozoghat ahogyan szeretne.Annyit tudsz vele csinálni,hogy megemeled az ágyát,hogy ne jöjjön fel annyira a sav+adhatsz neki a gyógyszertárban kapható szentjánoskenyérből készült ,talán Glutinon?nevű valamit.Már elfelejtettem a nevét,de ott fogják tudni.
Köszönöm szépen a válaszod!!!Pedig nekem kellett volna válaszolni:-)))
2010. febr. 25. 09:58
gyógytápszert kapnak ,én ugy tudom és az helyre hozza pár napalatt
De biztos van fokozat kinek gyengébb a tünet kinek erösebb.
2010. márc. 1. 22:49
26 hós.Az Uh nem mutatott eltérés,ezért ha a mostani vérvételnél nem találnak semmit szondás ph mérést fognak csinálni.Sajnos a fogain már jelentkeznek a hányás okozta zománckopás jelei,hiába öblítjük ki vízzel a száját hányás után.
2010. márc. 2. 07:54
Szia!
Nekem refluxos a babám.Gasztroenterológus állapította meg és szed rá gyógyszert!!!! RANITIDINT!!!3hós korában diagnosztizálták UH alapján, most 6,5hósan megemelték a gyógyszeradagot, mert kezdtünk kóstolgatni.Vidd el Gasztroenterológushoz Ő tudja mit kell tenni és jobb lesz a babádnak.Légzéskihagyás a gyógyszer hatására megszűnik 1nap után.Egyébként mi majd 8-9hós korában elhagyhatjuk a gyógyszert.
2010. márc. 2. 09:19
Szia! Sajnos mi is refluxosok vagyunk! Nekünk a gyógytápszer segítetett sokat,a Milupa Milumil AR, de még így is fordulnak elő balesetek! Nincs mit tenni,figyelni kell mindig a babára aztán lassan kinövi! Az enyém már elmúlt hat hónapos,és már sokat javult!
2010. márc. 2. 10:01
Ki fogja nőni,nyugi.DE VIDD EL Orvoshoz,mert sulyosabb esetben a nyelőcsöve kilyukadhat a savtól,és ne adj isten megfulladhat.A rantulido mi is szedtük kórházi orvos javaslatára,amire a háziorvosunk azt mondta hogy többet árt mit használ,ne szedjük.Elmondom,hogy szivritmus zavarokat okozhat!!!Ezért kellett járni havonta kardiolóiára kontrollokra.Nutrilon pepti tápszer ment nálunk,és sinlac pép.Röntgenen vizsgálták lekötözve,szinte fejre állitották az asztalon hanyatt fekve,ugy vizsgálták hogy amit megitattam vele visszafolyik-e.Speckó folyadék volt,viz szinű.Ahogy bejöttek a főzik,lassan meg is szűnt.Ma már 6 éves,de nagyon hányós.Pl ha sir,zokog,képes 5 perc után hányni.Ha hisztizett is 2-3évesen,ledugta 3 ujját és meghányattatta magát.Rafkós.Erre mindig összerezzentem,és ezt jól ki is használta.
2010. márc. 2. 11:07
Kapcsolódó kérdések: