Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha 2 hétre fölmegyünk anyámékh...

Ha 2 hétre fölmegyünk anyámékhoz attól tud a baba ugyanúgy "fejlődni"?

Figyelt kérdés

El szoktunk anyumékhoz menni 1-1 hétre,de ott ugye közöttünk alszik,nincs forgó zenélőke,nincs hinta stb.Ma pl. ahogy elfigyeltem már dolgozik a fiam azon hogy elforduljon.Ha elmegyünk és nem a megszokott környezetében van attól nem "borul fel" a fejlődési ritmusa.Mert azért más itthon a kiságyában mint ott egésznap a franciaágyon van,nem lesz nálunk azok a dolgok amik lekötik a figyelmét,amik fejlesztik stb.El tud kapósodni olyan téren hogy utána nem akar megmaradni a helyén?3 és fél hónapos a fiam.De anyám állandóan azt magyarázza hogy miért nem adok már neki krumplit meg répát és ne adjam a tápszert.Ezzel már lefáraszt.Na de ezt csak mellékesen jegyezem meg.

Véleményeket várnék!Előre is köszönöm.

2010. febr. 21. 22:14
 1/9 anonim ***** válasza:
40%
A kisbabák konzervatív típusok, nem szeretik a nagy változásokat. Szerintem 3 és fél hónaposan a legjobb neki a megszokott környezet, ne csodálkozz, ha nyűgös lesz. A fejlődésben tuti nem fog megállni, csak épp mint írod, nem a szokásos dolgai lesznek körülötte és "el is kapósodhat", de majd ha visszamentek kb. ugyanennyi idő alatt fog vissza is rázódni. Ha neked megéri nem a fejlődés, hanem a baba biztonságérzete miatt ez a kis kiruccanás, tedd.
2010. febr. 21. 22:32
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia

2 hónapos volt a lányom mikor a szüleimhez egy hétre lementünk .Semmi probléma nem volt,többen körbe ugrálták mint azt megszokta így jobban aludt. 5 hónapos volt mikor 1,5 hetet nyaraltunk és szintén nyűgösség stb nélkül telt az idő. Megvoltak a kis megszokott dolgok és ugyan azt követtük ott is.Saját tapasztalatból csak azt tudom neked javasolni,hogy szerezzetek be egy utazó ágyat!!!!!Vigyétek a kis zenélős forgósát meg az ágyba lévő otthoni illatú takarót stb és jobban fogja úgy érezni magát. Egy hét is elég arra,hogy megszokja köztetek és rossz lesz mikor haza jöttök és nem marad meg a saját helyén,tényleg szerezzetek be egy utazó ágyat.

2010. febr. 21. 23:03
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát én pont hogy nem osztom az előző válaszadó véleményét. Szerintem a babák nagyon gyorsan aklimatizálódnak. A napi ritmusa legyen ugyan az. Ugyan akkor fektesd, rürdesd etesd stb... Tehát a napirendje legyen az mint eddig. A hely a környezet nekik nem fontos. Játékokat, amiket szeret az vigyetek. És célszerű beszerezni egy utazóágyat is hogy ne közöttetek nyomorogjon. Babakocsi, pihenőszék még ami kellhet. A többi nem számít. A mi lányunk mobilbébi mert nincs senkink és mindíg midnenhová visszük őt magunkkal. Már két hónaposan a Balcsira vittük, fél évesen a Sümegi várba kirándultunk vele, 14 hónaposan pedig Anliába repültünk. Semmiféle hátránya nem származott belőle, ugyan olyan boldog és kiegyensúlyozott volt mint itthon. A napirendjét betartottuk és ennyi. A fejlődésének pedig kifejezetten jót tesz a levegő és környezet változás. Nem kell ilyen görcsösen maradian gondolkodni és élni. Egy gyermek semmiben nem korlátoz csak ha a szülő ráfogja és saját magát korlátozza bizonyos dolgokban. Kellemes kiruccanást. Anyukád pedig bármit is mond, te vagy a fiad anyukája neki tiszteletben kell tartania a nevelési és táplálási elveidet. Az ő dolga hogy kényeztesse normális keretek között az unokáját és megteremtse a feltételeit a kényelmeteknek. Nem kell még krumplit adni a babának ebben a korban. Tápis babát is legkorábban 5 hósan kell elkezdeni hozzátáplálni. A te babád és a te felelősséged. Anyukád már felnevelt téged elégedjen meg ezzel. 22 hós kislány anyukája.
2010. febr. 21. 23:03
 4/9 A kérdező kommentje:

Hát csajok nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat!!

Ez az utazó ágy tényleg nagyon jó ötlet,meg sem fordult a fejemben!!

Ezt külön köszönöm nektek :-)))

2010. febr. 21. 23:10
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Mi 3 és 6 hónaposan már elvittük a lányunkat nyaralni, kétszer egy hétre, belföldön, de számunkra is idegen helyre! Semmi, de semmi baja nem volt, aludt, evett, nézelődött. Lényeg, hgoy mi, a szülei ott voltunk. :)

Mikor már egy éves lett, akkor meg azért visszük, mert én igenis vallom, hogy egy ilyen picinek is kell már azért egy ingerdúsabb környezet, nemcsak az otthon négy fala, a játszótér meg a kisbolt.

2010. febr. 21. 23:11
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
ja, igen, és mi is utazó ágyat hurcolunk 3 hónapos kora óta.. :)
2010. febr. 21. 23:12
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Az első válaszoló véleményét nem osztom csak pont egyszerre válaszoltam a másodikkal :) Tehát bocsánat. 3. voltam.
2010. febr. 21. 23:28
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
300 km-re élünk a nagyszülőktől és az összes rokonunktól. Kicsit én is féltem, amikor először (alig 3 hónaposan) hazautaztunk nyaralni. 3 hetet töltöttünk otthon (bocs, nekünk a szülői ház is otthon:-)). Állandóan jöttünk-mentünk, a testvérek és más rokonok pedig kézről-kézre adták a fiamat. Le a kalappal, nagyon jól bírta a strapát :-) Utazóágyat vettek a mamáék, abban aludt, mi pedig vittük a kedvenc játékait + az otthoni ágyneműt. Jól aludt.
2010. febr. 22. 10:00
 9/9 anonim ***** válasza:
Utsó vagyok. Azt elfelejtettem írni, hogy épp a kereszt apjáéknál voltunk látogatóban, amikor először fordult át hátról hasra, és rögtön vissza is.
2010. febr. 22. 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!