Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Paraffin olajjal belehet...

Paraffin olajjal belehet kenni az üjszülött baba bőrét ha nagyon száraz?

Figyelt kérdés

Mikor meglett az első babám nagyon száraz volt a bőre és a védőnő javaslatára a gyógyszertárban vettünk neki kiméerős olajat ami nagyon jó volt, pár használat után már nem is volt száraz. A nevére nem emlékszem, arra viszont igen hogy elég jellegzetes illata volt, olyan mint az étkezési olajnak.

Most lett meg a második babám és neki is nagyon száraz a bőre. Elküldtem a férjem a gyógyszertárba ilyen olajért, de mivel a nevét nem tudjuk így azt mondta kisbabábak való olajat kér szárazság ellen. Paraffin olajat adtak neki, arra pedig tisztán emlékszem hogy nem ez volt a neve, és nincs is semmilyen illata.

Védőnömet nem akarom hétvégén zavarni ezért kérem a Ti segítségeteket.

2010. febr. 21. 20:55
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem nyugodtan kenheted, ha a gyógyszertáros ezt adta kisbabának. Egyébként koszmóra is lehet használni paraffin olajat a babáknál, úgyhogy szerintem nyugodtan használd.

2010. febr. 21. 21:06
 2/3 anonim ***** válasza:
Én nem ajánlom! A paraffinolaj kőolajszármazék, nem jó a bőrnek (párom gyógymasszőr, ő nagyon képbe van ezekkel). A védőnőnk a sima étolajat, vagy még jobb: olivaolajat ajánlotta. Én azzal kentem a babám bőrét mindig. A jövőben is, ha majd veszel valamilyen testápolót vagy sampont a babádnak, paraffin ne legyen benne :-) Sajnos kevés ilyen van...
2010. febr. 21. 21:17
 3/3 anonim ***** válasza:
Az én lányomnak is nagyon száraz volt a bőre,a mi védőnőnk a mandula olajat ajánlotta,mert azt beszívja a bőr a többi babaolaj meg csak egy védőréteget képez a bőrön... Nekünk bevált...
2010. febr. 21. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!