Ti mibe öltöztetitek a babátokat? Szerintetek én túlöltöztetem?
15 hetes a kislányom. Hosszú ujjú body-t szoktam ráadni, plusz egy pamut rugdalózót. Szerintetek túlöltöztetem? A lakásba 25 fok van.
Ma voltunk 1 órás autóuton. A hordozóba tettem egy textilpelenkát majd a gyereket (hosszú ujjú bodyba volt plusz a rugiba), persze sapkát is adtam rá. és betakartam. a takarót a kocsiba levettem róla. Nem klímás a kocsink. Nagyon meleg volt benne már délbe. A gyerek leizzadt. Mibe öltöztessem? Ti mibe öltöztetitek ha utaztok? és mibe ha otthon van? és mibe ha sétáltok a babakocsival? hány hetes gyereketek?
Bocsi, de sok hasznát nem veszed amit irok: azt mondják, hogy 1 réteggel kell többet adni a babára, mint ami rajtad van.
Én is sokat vacilálok, hogy mit adjak rá, de az enyém 8 hós lesz és lövésem sincs. A fején látom, hogy ha kezd pirosodni akkor melege van, amúgy rettentő izzadós ő is.
Szerintem is teljesen jól öltözeted, igen, ahogy előbb írták az alapszabály az, hogy egy réteggel többet, mint ami rajtad van. Illetve most már a naptól is védeni kell.
Az autóban azt tudod tenni, hogy ujjatlan rugit és body-t adsz rá, és egy pulcsit, a kocsiban a pulcsit leveszed, majd ha kiszálltok fel. Az első babámmal nekem sem volt klíma, és dög meleg van benn ilyenkor.
Sztem ez így jó. Viszont egy ekkora babára nem kell már plussz egy réteg, főleg nem ilyen jó időbe.
Amúgy nyúlj be a tarkójához ha izzadt akkor melege van, ha hideg fázik, ha kis testmeleg akkor pont jó.
Minden gyerek más és más, az én lányom az átlagnál kicsit fázósabb volt pici korában, de 25 fokban egy hosszúbody volt rajta plusz egy talpas nadrág, nem több. 27-28 fokban meg csak egy zokni+rövid body.
Kintre melegebben öltöztettem, mert hiába a jó idő, a légmozgás miatt azért hűvösebbnek érződik, kell a plusz egy réteg, vékony kistakaró, és egy sapi is, elsősorban a fülek védelmére.
Én mindig a tarkóját, hátát nézegetem, nála ez tök jól bevált. Ha melege van, akkor nyirkosodik rögtön a háta, ha fázik, akkor meg langyos vagy hűvös, ilyenkor kapja a plusz réteget.
Ma a 23 fokban kint a parkban egy hosszú body+vékony hosszú póló volt rajta kint. Persze ő már nagyobb, 2 éves, rohangál egész-nap, más szabályok vonatkoznak rá, mint egy kisbabára.
Ha ujjatlan rugi alá adod a hosszú ujjú body-t, akkor jó így. Ha hosszú ujjú a rugi, akkor rövid ujjú vagy ujjatlan body-val adnám inkább.
Amikor a kisfiam ennyi idős volt, ugyanígy öltöztettem thhon, igaz tél volt, de kb. ennyi fok volt a lakásban.
6 gyereket láttam ilyen pici korból kinőni (4 saját). Hozzáteszem, én túlöltöztetés, túlféltés ellenes vagyok. Egyrészt, aki maga is fázós, az nyilván jobban túl fogja öltöztetni a gyerekét, mint én, aki nem szokott fázni. Másrészt: a gyerekek is nagyon különbözőek. Van, aki ugyanolyan hőmérséklet mellett ugyanannyi ruhában fázik, a másik meg pont jól van. Szóval figyelni kell, mikor érzi jól magát a pici, ha melege van (nyakánál nézd), azonnal le 1-2 réteget! Kegyetlenül meg tudnak fázni egy alapos leizzadás után, nagyon veszélyes az is.
A lakásban lévő 25 fok is sok, ha tehetitek, legyen ez is kevesebb. Sem a gyereknek, sem a felnőttnek nem jó, nem egészséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!