Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy éves kisfiam nem integet,...

Egy éves kisfiam nem integet, nem tapsol, nem mutogat. Volt ezzel más is így?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 21. 11:10
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
Kérdező! Vannak dolgok,amiket magától tanul meg a baba,ellesi a felnőttektől, a környezetétől. De nagyobb részt a szülőn múlik a dolog. Piszok fárasztó egész nap egy babát szórakoztatni,rongyosra beszélni a szánkat és mindent megmutogatni-persze nem őrült módon,a gyereket pihenni nem hagyva:D-de csak így lehet a kis idegrendszerét érdemben fejleszteni. Ha csak kuksol a kiságyban és bámulja a zenélő forgót-attól szegény nem sokat fejlődik. Persze az is jó móka,de nem kizárólagosan. Nem tartom magam hibátlannak,de amikor házimunka van,akkor a hordozókendőben lóg a lányom és folyamatosan beszélgetünk,mutogatok neki. Ha megunja bealszik. Szóval így könnyebb megoldani,mint egész nap a játszószőnyeg mellett ülni vele. Még nem késő,foglalkozz vele! Ahogyan egy korábbi hozzászóló írta,albdázzatok pl. Azért unja meg hamar,mert nincs hozzászokva a hosszas foglalkoztatáshoz.De megszokja! Közösségben volt már?
2015. ápr. 21. 12:02
 22/40 anonim ***** válasza:
Akkor itt izomtónus eloszlási zavar is van. Azt hallottad,hogy a Dévény már tb finanszírozott lett? Van várólista,de legalább nem megy rá inged-gatyád.
2015. ápr. 21. 12:04
 23/40 anonim ***** válasza:
Egyébként 2 hét múlva lesz 2éves a kisfiam és már jó ideje gagyog de még nem tud szavakat kimondani...
2015. ápr. 21. 12:05
 24/40 anonim ***** válasza:

Szia! Nagyon friss elmeny, kb. 1 oraja ertunk haza az 1 eves statuszrol a fiammal. Az enyem sem csinalja ezek kozul egyiket sem, sot nem mutat ra semmire kezzel, csak nezi, ha valami kell neki, nem veszi a falatot a szajaba, nem iszik egyedul cumisuvegbol, meg sem fogja, itatni kell. A doktornonk aggodott nagyon, elkuldott devenyeshez, szemeszetre es korai fejlesztobe. Plusz meg hozzavagott egy autizmus gyanut, mivel a fiam allandoan ugy csinal a kezeivel mintha motorozna es mindig mindent meg akar porgetni. Ugyhogy kikeszultem teljesen. Honapok ota tanitom papat inteni, nem csinalja. Ha tapsoltatni akarom okolbe szoritja a kezet. Az o elete most abbol all, hogy megy korbe a lakasban. Mozgas teren nagyon hamar csinalt mindent, mar jar is. Egesz nap megy, ha le akarom ultetni, hogy tanuljunk valamit, akkor irdatlan hisztit vag le, otthagy es megy tovabb.

A mutogatas hianya miatt kuldott el devenyeshez, szerinte gyengek a karjai. Illetve azert is, mert ha nagyon ritkan megfogja a cumisuveget, akkor csak ugy allitva szivja, de olyan mintha nem tudna felemelni.

Anyosom szerint nagyon lusta es ki van szolgalva, es teljesen el van rontva. Meg egy unoka sem volt ilyen hisztis naluk. Hat nem tudom...en inkabb megnezetem.

2015. ápr. 21. 12:11
 25/40 anonim ***** válasza:

Off

22 én úgy tudom hogy még csak tervben van a támogatása a Dévény módszernek..

Tudnál esetleg linkelni arról, hogy már az is?

[link]

2015. ápr. 21. 12:11
 26/40 anonim ***** válasza:

Az én lányom 15 hónapos lesz nem sokára és kb. 3 hónapja tud tapsolni. És, itt megállt a tudomány. :D

Ha beledöglök, akkor se hajlandó puszit küldeni/adni vagy integetni.

Mondjuk, ő a második gyermekem. Az elsőnél már nem emlékszem hogy volt, de kb. 1 év körül volt a nagyobbik lányom, amikor egy teljes napon keresztül nem csináltam semmi mást, csak integettem és mondtam, hogy "pá-pá".

Rá 2-3 nappal később már automatikusan csinálta.

De a kicsivel ezt nem lehet megcsinálni. Ő megy, mint az AtomAnti :))))))))

Ha már 5 percre leül, akkor tuti, hogy beteg! :)

2015. ápr. 21. 12:24
 27/40 anonim ***** válasza:
100%

2! Kislányom 2 éves kora után kezdett beszélni, oviba úgy ment, hogy nagyon kevés szót mondott. Logopédus foglalkozott vele 2 Hetente egyszer fél -egy órát és félév alatt behozta a lemaradást, nem volt megkésett beszédfejlődésű - nem én szerintem, hanem a logopédus szerint. Oké, hogy te eü-s vagy, de nem minden 2 évesen nem beszélő gyereknek van olyan gondja, amit hosszabb ideig kell fejleszteni!

Az meg, hogy a szülőket nem érdekli, ahhoz meg csak annyit írnék, hogy nem kéne általánosítani! Többször kérdeztem az orvost, védőnőt hogy vigyem-e valahová és mindig azt mondták, hogy várjak, az ovi megindítja.

2015. ápr. 21. 12:38
 28/40 anonim ***** válasza:

A tapsolást a lányom 10 hónaposan tanulta meg. De ezt megelőzte több hét-hónap tapsolva mondókázás. Utána az ölembe ültetve tapsoltam (ő nekem háttal). Egy idő után megfogta a hüvelykujjaimat és tapsolt a kezemmel.

Majd anyukám simogatva egyenesítgette az ujjait, mert ököllel tapsolt. Ezekből a lépcsőkből kiindulva egyszer csak "eltapsolta" magát.

De a "hol az okos fejed?" kérdésre is a kezét megfogva és a fejéhez érintgetve mondtuk, hogy "itt az okos fejed". Pár hétig passzívan csinálta, aztán hirtelen magától is ment már a kérdésre reakcióként.

Mutogatás nem megy, sőt, ha én mutatok valamire, akkor az ujjamat nézi, nem azt, amire mutatok. Szerintem egyszerűen nem érti, hogy mit jelent rámutatni valamire.

Babahalandzsa az nagyon megy, de kommunikatív típusnak tűnik. Szerintem mire eljut a rendes beszédig, le se lehet majd lőni.

Jövő hónap közepén lesz egy éves.

2015. ápr. 21. 12:53
 29/40 anonim ***** válasza:
Ja, az integetése meg inkább a magához intésre hasonlít, mert maga felé tartja a tenyerét. Tőlünk ilyen szögben látta szemből (tenyér felé néz) és így rögzült benne.
2015. ápr. 21. 12:54
 30/40 anonim ***** válasza:
1 èvesen kisfiam sem integetett 15 hónapos korában kezdte pá-pá kisèretèben.Tapsolni ès mutogatni tudott 1 èvesen.
2015. ápr. 21. 13:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!