Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák mennyire törődtök...

Anyukák mennyire törődtök nőiességetekkel gyereknevelés közben?

Figyelt kérdés

Én valahol elveszítettem anyaság közben a csábításom, a nyugodtságom, a türelmem, a kedves odaadó nő szerepét,nem foglalkozok szinte semmit azzal hogy mi áll jól és mi nem azt a ruhát veszem fel ami épp kényelmes.

Nincs türelmem frizurákat készítgetni, megfésülködöm felkötöm a hajam és kész.

Nem költök magamra szinte semmit.

Van mikor nem jut, van mikor nem az az első.

Dezodort az szoktam venni de mikor már elfogyott.Parfümöm már csak 1 van azt is kaptam.

Régen mindig fel voltam tankolva vele, a polcomon tároltam mindig mindenből 2-3 fajtát, hajlakk, dezodor, parfüm, habfürdő, sorolhatnám.

Új ruhát sem vettem már kb 1 éve.

Régen mindig valami alkalomra készülve, mindig vettem egy öltözet új ruhát kb 3-4 havonta.

Most meg nem tudom azért nincs e kedvem semmihez mert nincsen rá elég pénzem vagy mert dagi vagyok és le akarok fogyni és addig meg minek újat venni ha utána már úgysem tudom felvenni, vagy mert van férjem már megvan nem kell hódítani.

Vagy csak egyszerűen nem járok el sehova és nem adok magamra.

Ti anyukák ti hogy vagytok ezzel?

Olyan kilátástalannak látok mindent, írjatok nekem éltető dolgokat hogy legyen miért jól kinézni.

Mi éltet benneteket amikor a tükör elé álltok?

2015. ápr. 21. 09:51
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
49%

az elején valahogymindenki így van a gyerek az első és örül az ember ha ő is aludhat, nemhogy még neki álljon órákhosszantra pepecselni a tükör előtt.

pláne nekem az arcomon pigmentfoltok voltak a terhességtől, pláne tükörbe se mertem nézni.

nekem az energiám kb 6-8 hónap múlva kezdett visszatérni,de magamnak nem veszek semmit, jók rám az előző ruháim, csak épp löttyett vagyok, de beleférek mindenbe, parfüm helyett még mindig inkább a gyereknek vásárolok.

jelenleg 10 hós, most az adott erőt, hogy ősszel jön haza a párom és addigra toppon kell lennem, elkezdtem 10-13 perces tornákra ugrálni a netről.

valamint látom barátnőimet, hogy szoli, csini ruhák, mindig belőtt haj, természetes smink, holott egyikük 2 gyerekes egyedülálló anya, másik olyan 9 éve van a párjával és mégis adnak magukra, ez nekem húzóerő, plusz pl az ex felhívott hogy látott valahol - és jó volt úgy visszagondolni, hogy tipp-topp anyukát látott, mert mostanában csinin öltözök, a sporttal energikusabb vagyok, szóval hagy csorogjon neki is a nyála, hogy milyen jó nőt nem aphat meg, mert elcseszte anno, szal bánhatja.

plusz, hogy a párommal tuti megyünk majd fürdeni, ill én hamarabb a kicsivel, mert már ahogy nő vihetem a bébimedencébe, anyával, tesómékkal tervben van egy balatoni hétvége, stb

plusz én soha nem voltam egy szátcsúszot, löttyett nő, tehát az is benne van, hogy szeretném saját magamat látni a tükörben minium.

és állítólag a narancsbőr ellen is használ a sport, nahát szépen tesztelem azt is, gondoltam csinálok is majd előtte-utána képet magamról, ahogy a neten is látom sportolás előtt és után a nőkről képet a neten, amire mostanában tornázok egyáltalán nem megerőltető(pont olyat kerestem ami nem izmokat épít, hanem kalóriát éget, tehát nem halok bele, nem nyögök, kínlódok alatta inkább fittebbé, rugalmasabbá varázsol, először feszesedni szeretnék, utána ha lesz még kedvem gyúrok izomra is, de mivel tervezek még babát nagyon nem fogom magam belelovalni, mert úgyis plusz 20 kg leszek megint és kezdhetek mindent előlről)

kulcsfontosságú amire rájöttem elsődleges az, hogy min. napi 8 óra alvás meglegyen.

2015. ápr. 21. 10:07
 2/18 anonim ***** válasza:
26%
*szóval mert ha megvan a napi 8 óra alvás sokkal ambíciózusabb, fittebb, tettre készebb az ember tele ötletekkel kreativitással akár magát, akár a gyermekét, aár az otthonát illetően is :)
2015. ápr. 21. 10:12
 3/18 anonim ***** válasza:
24%
*ja még annyit, barátnőkre visszatérve az is erőt ad, hogy a 2 gyerekes egyedülálló anyuka pláne 2(vagy 3) műszakban dolgozik, egyik gyerek kicsi, másik kamaszorban, és csili-vili nő, nehogymár zebb legyen mint én aki egy gyerekkel itthon "hepázik"..
2015. ápr. 21. 10:26
 4/18 anonim ***** válasza:
61%

Én nem vagyok egy nagyon pipere-és divatmániás, de az egy rossz irány, hogy "van férjem már megvan nem kell hódítani."

Neki is jobban tetszem, ha normálisan felöltözöm, ha összeszedem magam 3 gyerek után, 39 évesen is.

Évekig alig vettem valamit, csak a gyerekeknek. Egy-két éve magamra is költök. Havonta pár felső a Hádából nekem tökéletes.

2015. ápr. 21. 10:27
 5/18 anonim ***** válasza:
66%
Nahát első válaszoló, én is ugyanígy vagyok. Most 10 hónapos a babám és egyre fontosabb újra a külsőm. Az elején én is így voltam vele, mint Te kedves Kérdező. Néha tükörbe sem mertem nézni. Úristen, nagyon nem foglalkoztam magammal. A régi ruháimba nem fértem bele, újakat meg nem akartam, mert dagi vagyok és semmi kedvem nem volt erre a testre új ruhát venni. 6 hónapos volt a babám, amikor eldöntöttem, hogy ez így nem mehet tovább. Kell időt fordítanom magamra, mert lassan ciki volt így kimennem az útra. Soha nem voltam elhízva, soha nem hanyagoltam magam és azt vettem észre, hogy minden a feje tetejére állt. Sajnáltam a férjemet, hogy ilyen gáz nő sétál mellette(bár soha nem hangoztatta, nem célzott rá), de azért neki sem mindegy, hogy ha találkozunk egy ismerősével, kollégájával akkor ki áll mellette. Láttam fitt anyukákat, elöntött az irigység, hogy én is ilyen anya akarok lenni, akire büszke a kislánya. Szóval elkezdtem odafigyelni a táplálkozásomra és leadtam 8kg-t, még 4-5 hátra van. Azóta vettem új ruhákat és boldogan veszem fel őket. :) Minden nap feldobok egy kis sminket is és parfümözöm is magam, így megyünk ki sétálni. Tornázni még nem kezdtem el, de el akarok. Szóval kedves 1-es válaszoló, te mire tornázol? Jól hangzik ez a 10-15 perc, amit írtál, annyit én is be tudok zsúfolni a napomban, mert nyáron már mi is akarunk menni strandra és nem akarok karfiol segget és combokat. :D Azt akarom, hogy mindenki azt lássa, hogy húúú, de jól néz ki anyuci. :D Hajrá kedves Kérdező, neked is menni fog! Ott van benned a nőiességed, csak elő kell csalogatni! Legyél te is bomba anyuci! Ez adjon erőt!!! Kitartást és hajrá!!! ;)
2015. ápr. 21. 10:30
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Nálam az első fél év az első gyerkőccel abszolút a túlélésről szólt, örültem, hogy élek. :) Sose voltam hízékony alkat, de 15 kiló plusz szaladt fel rám. Persze, ha épp mentünk valahová, akkor igyekeztem kicsípni magam, de otthon bizony nekem is volt "macinacis" időszakom. Jelentem, túléltük. :) A kilók is elolvadtak, amint az energiabomba fiam megtanult járni. Azóta sem hagytam abba a rohanást, már azt se tudom, hogy kell sétálni... :P

Aztán idővel kezdett visszatérni az igényem is, hogy újra nőiesebb legyek. Nem feltétlenül a párom, hanem magam miatt. A második babánál már "rutinosabb" anyuka voltam, pluszban ott volt már az első is, esélyem se volt újra meghízni. A pocakom kissé megadta magát, de elkezdtem felülésezni, szerencsére ennél több az én testalkatomjnak nem nagyon kell. Bicajozunk is, sokat jövünk-megyünk, időm se mindig van háromszor enni egy nap (épp csak egy gyümölcs reggeli helyett), szóval mondhatni, fitten élek... A kisebbik gyerkőcöm 3 éves, a nagyobb 7, és mostanában már szinte jobban érzem magam a bőrömben, mint gyerekek eelőtt. Ruhákat is vásárolok, fodrászhoz is újra járok, vége a GYES-es időszaknak, meg a zsebpénznek, megyek vissza dolgozni! Ahhoz viszont újra formában kell lennem. Szerencsére a párom is támogat ebben.

Szóval ne aggódj, kérdező, eljön még nálad is az az idő, amikor eleged lesz a macinaciból, de ehhez persze az kell, hogy a gyereked is "önállósodjon" egy picit.

2015. ápr. 21. 10:36
 7/18 anonim ***** válasza:
38%
Igen jó úton haladsz a lejtőn lefelé. A férjed érdeklődését meg is kell tartani. Nem lehetsz ilyen igénytelen magad miatt sem. Attól, hogy szültél még nőnek kéne maradni. Én csak nőiesebb lettem mióta van gyerekem. Tessék elmenni vegyél egy rakat ruhát, irány a fodrász.
2015. ápr. 21. 10:54
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Két gyerekem van, 2,5 éves és 6 hónapos.

Én mindig csinosan öltöztem , így szülés után is. Az melegítőnadrág utcára soha nem volt az én világom. :)

Hajat utálok mosni, de 3 naponta muszáj, mert vállalhatatlanul zsíros és viszket a bőröm tőle. Ez az első 1-2 hónapban volt, hogy 2 hétig is elmaradt, de nagyon szenvedtem tőle.

Amúgy meg nem járok fodrászhoz, mert próbáltam pár féle frizurát, de az egyszerű, lófarokba kötött haj maradt, az áll a legjobban.

Szőrtelenítéssel hadilábon állok. :D De az még szerencsére nem olyan para, mert még hosszúnadrág kell. :)

Smink. Na, hát arra érzékeny vagyok, mert elég zsíros a bőröm, szóval fénylik a fejem mint egy diszkógömb. Így ha elmegyek otthonról, akkor púder minimum. Amúgy alapozó és szempillaspirál.

Tornáznom kéne, mert bár vékony vagyok, a hasam nem igazán állt helyre. De nagyon lusta vagyok... Ha vége a napnak, inkább netezek kicsit, vagy filmet nézek... De muszáj lesz rávennem magam a tornára.

Ruha. Hát most vettem 2 fölsőt, mert csak a régiek vannak, amikben úgy nézek ki, mintha terhes lennék megint.

Tusikat szeretem, amikor alapból nagybevásárlás van, akkor veszek ha fogyóban van, 1 dezodort, tusfürdőt.

Én úgy vagyok ezzel a dologgal, hogy nem akarom elhagyni magam. Nem csak azért, hogy a páromnak tetsszek, hanem magamnak is akarok. Hogy 2 gyerek után 35 évesen nem vagyok egy elhanyagolt nőszemély. Nekem fontos, hogy jól érezzem magam a bőrömben, ezért nem csípem ki magam ,mint aki bálba megy, de szeretek csinos és ápolt lenni.

2015. ápr. 21. 10:55
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

5-ös pont az úszogumi ellen, derékra fenékre van tornám, de mindkét tornát megcsinálom egymás után, mert állítólag 20 perc testmozgás után kezd bomlani a zsír, de én úgy vagyok vele, hogy naponta csinálom, így én nem keveslem a 10 plusz 13 percet, egyik inkább felsőtestet mozgat át, a másik meg lentebb hat jobban, beidőzítem amíg a kicsi issza a reggeli tápszert

állítólag 1 hónap és lemegy akár 7-10 kg is, persze ha napi 5ször eszik az ember keveset, cukor, liszt stb mellőzve és rengeteg vízivás mellé, majd megnézem magam 1 hónap múlva

eleinte mivel el van tunyulva az ember, lehet nem megy csak nagyjából végigcsinálni de én nem erőltetem magam, mert izomlázat nem akarok, de már ott tartok így sacc 4. alkalom után, hogy végig tudom csinálni becsülettel

fenékre

[link]

felsőtest

[link]

szóval kezdetnek nekem tökéletes

2015. ápr. 21. 10:59
 10/18 anonim ***** válasza:

Nekem most lesz 2 hónapos a kicsi és mivel messze vagyunk a szülőktől így alig van időm magamra, a gyereken és a háztartáson kívül. Párom is sokat dolgozik...van amikor hétvégén is.

7 kg van még rajtam, sajnos a nadrágjaim nem jók rám és tornázni se tudok, mert szoptatok és ugye lassan itt a nyár, ez nagyon elszomorít, mert jó alakom volt, mindig volt rajtam egy kis nappali smink na és persze hajmániás voltam és most megváltozott minden. De pozitív vagyok és mindent megteszek (majd), hogy úgy nézzek ki, mint előtte. :)

2015. ápr. 21. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!