SEGÍTSETEK! Melyik név jobb? LÁZÁR -REBEKA Szeréna Vivien?
Két utolsó.
Szerintem a Lázár-Rebeka a vezetéknév mert nagybetűvel és kötőjellel írta a kérdező.
:)
A macskanév pedig Szerénke volt a frakkból és nem Szeréna:)
De miért nem adod neki mindkét nevet?
Jól hangzik így.
Szia, engem Szerénának hívnak. Mindig is szerettem a nevemet, mert különleges és ritka volt. Ha nem is jegyezték meg, tudták, hogy én vagyok a fura nevű lány. Mondjuk amikor én voltam gyerek, még többnyire hagyományos neveket adtak a gyerekeknek.
A Frakk cicát én is megkaptam, de manapság, ha nem értik a nevemet, ezzel szoktam magyarázni: Tudja, mint a cica a Frakkban.
Ennek ellenére nekem a Rebeka jobban tetszik, bár mostanában egyre sűrűbben hallom, a nemrég született unokahúgomat is így hívják.
Akár úgy is lehet értelmezni, hogy a Lázár vezetéknévhez keres a háromból egy keresztnevet. De minthogy a kérdező teljesen logikátlanul használja az írásjeleket meg a nagybetűket (ez utóbbi egyáltalán nem is indokolt), nehéz értelmezni, hogy mit akar. Egy nevet? Kettőt? Ha a Rebeka is vezetéknév, és azt kapta az anyától, akkor én azt pl elhagynám, mert nem egyértelmű, hogy keresztnév vagy vezetéknév. Ha mégis ragaszkodik hozzá, akkor nem szabad két keresztnevet adni a gyereknek, úgy együtt már négy lenne neki.
Lehet mondjuk: Lázár Rebeka, Lázár Szeréna, Lázár Viven. Szerintem egyik se hangzik jól, én annak a híve vagyok, hogy ha mshval végződik egy név, akkor mgh-val kezdődjön. Nem szabály ez, csak szerintem így hangzik jól. A kérdező esetében Lázár Andrea, Lázár Anna, Lázár Emília pl.
De azt tartom, hogy a kislányt ne hívja Lázárnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!