Bolti tej? Szerintetek?
Sziasztok!
Először is, nem bolti tejet kap a babam hanem tápszert, csak érdeklődés képpen kérdezném hogy mi bajt okozhat egy három hónapos babánál a bolti forralt tej?
Ugye sokan félnek tőle, de régen a legtöbb baba akit nem tudtak szoptatni azt kapott, beleertve én is, sőt három honaposan már grizt ettem.
És nem házi hanem rendes bolti tej volt.
Én félnék adni a babámnak bolti tejet, de mi az oka ennek?
Mi olyat okozhat a tej ami árt az allergián kívül?
Megegyszer a félreértés elkerülése végett, nem adok és nem is akarok adni a babámnak csak puszta kíváncsiság !
Várom a válaszaitokat!
Az hogy okoz-e bajt az nem most derül ki azonnal, hanem a legtobb embernek felnott korban illetve kesobb okoz allergiát.
Engem a szüleik 2 hetes koromtól feles tejjel taplaltak 23 eve, akkor nem volt meg nagyon taoszer. 16 évesen derult ki, hogy tejallergiam van. Sajnos a hajlamot a fiam is örökölte, rajta mar 3 hónaposan kijött az allergia, onnantól kezdve, hogy taoszert kapott. Most 3,5 eves, nem nőtte ki, de melle társult meg tojás es szoja es allergia is.
Minden szabályt betartottunk a hozzataplalasnal es megis...
Ha valakinek nincs baja tole vagy a babájának most, az Tegye ossze a kezet. A legtobb baj kesobb jon elo...
Megterheli a veséjét és emellett nem kap elég vitamint, amire szüksége van. A tehéntej nem az emberi szükségletekre van, hanem a bociét fedezi. A boci hamar lábra áll és az idegrendszere sem fejlett úgy, mint az emberé. A tehéntejben ezért több a kálcium és kevesebb a laktóz. A humán tejben fordított az arány, mert az embercsecsmőnek a rohamos idegi fejlődés miatt rengeteg tejcukorra van szüksége. A kálcium viszont túlterheli.
Régebben ezért is adtak inkább kecsketejet, bár annak a foszfát tartalma kevesebb, ott ez a baj.
Ne térj át a bolti tejre, a tápszer sokkal korszerűbb. Nézd csak meg az összetevőit. Pont az ekkora baba szükségletét fedezi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!