Mennyit költöttetek az újszülött gyereketek érkezésére?
Értem ezalatt a gyerekszobát, ruhákat, tisztálkodószereket, pelenkát, játékokat, egyéb kellékeket.
Ti honnan szereztétek be ezeket a dolgokat?
A további hónapokban átlagosan hogyan alakultak a költségek?
Sokat - semmit nem kaptunk senkitől, se ismerősöknek, se rokonoknak nincs babája:
90.000 HUF volt a babakocsi - Babaszafari bababolt
250.000 HUF a bababútor - babaszafari bababolt
ruhák, ágynemű, stb fogalmam nincs mennyibe kerülhettek összességében, azokat folyamatosan vettük apránként, Kangaboo bababoltban, Tesco/F&F és H&M-ben vásároltunk.
Plusz még havi 10.000 a nőgyógyász, 2x15.000 a genetikai ultrahangok, 100.000 HUF a szülésért a dokinak, 30.000 HUF a szülésznőnek...
Amin én meglepődtem az a szülés utáni gyógyszertári költségek voltak, érzékeny volt nagyon a babám bőre, mindenből Babé terméket kellett vennünk, azt bírta, a gyógyszertáriakat nem.
De ezeket már nem számoltuk, feladtuk, szerencsére azért bőven volt tartalékunk, mert sejtettük, hogy nem két fillér lesz.
Utolsó, némelyik összeg itt erős túlzás, el ne hidd, hogy ennyit kell költeni egy gyerekre havonta:)
Kérdező, minden együtt az első hónapban megvolt 200.000 Ft-ból. Babakocsi, kiságy, ruhák stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!