Nem nagyon megy a tízórai (kb.30 g). Próbálkozzak
inkább a déli szopi előtt főzelékkel?
Figyelt kérdés
Lehet, hogy nem szereti a gyümit, talán a zöldség jobb lesz?
Még nem tudtam semmit kiváltani, igaz csak 2 hete kóstolgatunk.
6,5 hónapos
2010. febr. 19. 09:12
1/7 anonim válasza:
Milyen gyümölcsöket adtál eddig? Lehet édesebbre kell váltani, pl banán, vagy sütőtök:D
Ha azt is adtál, akkor próbálkozhatsz a zöldségekkel, pürésítve, de pl. az én fiam a répapürét nem ette meg (kiköpte). ,míg a répafőzeléket imádja, pedig abban sincs cukor, hogy édesebb legyen.
Ne izgulj azon, hogy még nem váltottál ki szopit, bőven van időd, mi majd másfél hónap alatt váltottuk ki a délelőtti szopit:)
Jó babázást!
2010. febr. 19. 09:19
2/7 A kérdező kommentje:
hű, most nagy hülyeséget fogok tőled kérdezni :D
Mi a különbség a répapüré és a répafőzi között?
Mindkettőt puhára kell főzni, leturmixolni, nem?
Almát, őszit evett már, 2x sütőtököt is, de nem nagyon tetszik neki. 5 percig tudom lekötni, addig pár kanál, utána fészkelődik már és nem eszik.
2010. febr. 19. 09:26
3/7 anonim válasza:
Ne akard siettetni! Bőven ráér még, hogy kiváltsátok a szopit! Nem minden baba fog 1-2 nap alatt a gyümölcs kedvéért elhagyni 1 szopit: Az enyémmel is 6 hónaposan kezdtem a kóstoltatást. 1 hónap alatt jutottunk el odáig, hogy megevett max. 1/3-ad üvegnyit.Nem idegesített, hiszen tej volt bőven, szopizott is szépen. Aztán 7 hónaposan elkezdtem a főzeléket...ugyanígy, nem sok sikerrel, de továbbra se erőltettem semmit. 8 hónapos volt, mikor húsz is kapott...akkor evett meg először fél,majd egy egész adagot... Addig is szépen fejlődött, hisz az anyatejben minden megvan, amire szüksége van. a vasraktárai meg nem egyik napról a másikra ürülnek ki...nem úgy, hogy kedden még volt vas, csütörtökön nincs... Szóval nyugi, ne siettesd, az ő tempójában csináld és meglátod, meg fogja szokni a kanalazást ő is!
2010. febr. 19. 09:30
4/7 anonim válasza:
Püré, főzelék ugyanaz. Ki így nevezi,ki úgy. Addig, míg turmixoljuk, minden püré. Főzeléknek minden zöldségből készült pürét neveznek :)))
2010. febr. 19. 09:31
5/7 A kérdező kommentje:
köszi a válaszodat! :)
tulajdonképpen én nem erőltetném, csak a gyerekorvos mondta, hogy a hónap végén már kéne egy kis husit is ennie. Mivel elég lassan haladunk, gondolom a husi még vagy 1 hónap múlva fog előkerülni.
Most próbálkoztam alma-őszi bébikajával, hát 20 grammot sikerült bepuszilnia....
2010. febr. 19. 09:57
6/7 anonim válasza:
Első vagyok, én az üveges babakajára gondoltam. Ami sima répapüré, az nincs sűrítve, a répafőzelék meg igen (legalábbis a címke szerint). Hivatalosan lehet, hogy nincs közte különbség, de az íze szerintem teljesen más, és valószínű a gyerek szerint is, mert a pürét kiköpte, a főzeléket megette.:D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!