Rugalmas, puha talpú cipő vagy kemény kérgű?
Puha talpú csak otthonra alkalmi használatra javasolt.
igen és igen :) olyan kell utcára amit az orvos ír, de ilyen értelemben számít, hogy "puha" legyen a talpa, vagyis hajlékony. tehát ha lép, a cipő is hajoljon a lábujjaival.
ez a szamosnál is így van.
viszont amit te olvastál az más, a "puhatalpú" az egy cipőke, azt otthon adjuk a kicsikre, tulajdonképpen csak egy kis bőr a talpa annak a cipőnek, az nem fogja a bokáját és fájna is neki pl. egy kavicsra rálépni
Nem annyira puha, hogy fájna kavicsra lépni... Dehogy olyan.
Mi elmentünk ortopéd orvoshoz és kikértük a véleményét. Minden láb más, minden gyerek más és nekem is annyi vélemény jött minden felől.
Rugalmas legyen a talpa, könnyen hajlítható. Ha egészséges lábra szupináltat adnak, csak elrontják vele. Teljesen felesleges, ha nincs gond a lábával. amit ugye nem a gyerekorvos dönt el jó esetben, hanem egy ortopéd szakorvos.
Én első nyáron, ha kivettem a babakocsiból a lányomat, liliputi puha talpúban járattam. Azért fontos, hogy nyáron, mert mivel bőr a talpa, mérsékelten vízálló. A pediped cipőcske jobban bírja a vizes talajt. Majd mikor ténylegesen elindult, hosszabb távokra, vagy elefantent, vagy pedipedet vettem, de szuper a superfit is. de a lányomnak egészséges a lába, nem kellett szupi cipő.
A doki mondta azt is, azaz több doki, mert másik két gyerkőccel másoknál voltunk, hogy nem kell boka fölött záródós, nem a bokát kell tartani, mert még alakul a láb, formálódik, nem kell lefogni. A saroknál kell kérges cipő, ami elég támaszt nyújt.
Persze itt jön, hogy mindenki maga dönti el, merre megy, mit választ. Sok sikert, annyi vélemény van. Kellemes Húsvétot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!