Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nektek is fél/félt a porszívót...

Nektek is fél/félt a porszívótól a babátok? Mikorra nőtte ki?

Figyelt kérdés
Mindig meg kell várnom apát, hogy ki tudjak porszívózni, mert rendesen sokkot kap, ha bekapcsolom. Korábban magamra kötöttem és úgy porszívóztam, de ezt 10kg-val már nem a legegyszerűbb. Amúgy a hajszárítótól és a botmixertől is fél, szóval mindentől, ami hangos. Most 10 hónapos.
2015. ápr. 1. 14:16
 1/9 anonim ***** válasza:
Másfél éves volt kb., mire megbarátkozott a zajosabb kütyükkel. Érdekes, hogy a hajszárítótól nem félt, pedig minden mástól (botmixer, fűnyíró, mikró - pedig abszolút nem vészes, porszívó). Ő sosem lett amúgy egy bátor oroszlán - legalább is 3 évesen még mindig nem, de ezekkel már semmi baja.
2015. ápr. 1. 14:18
 2/9 anonim ***** válasza:
Igen, félt, kb. 1,5 éves korától nem fél tőle. Most 3 éves lesz a fiam és alig tudok tőle porszívózni, mert ő is "akaj" :)
2015. ápr. 1. 14:19
 3/9 anonim ***** válasza:

Az én lányom képes volt "belázasodni" a sokktól, ha én a másik szobában porszívóztam. De komolyan, tűzforró lett a gyerek, rendesen ijesztő volt. Ha elpakoltam a porszívót, és megnyugtattam, visszaállt az alap testhőmérséklete.

Ugyanezen okból az orszi- porszi sem vált be.

Most három és fél éves,már nem kap sokkot, nem lázasodik be, de még mindig fél a porszívótól. Ha előveszem, magától átmegy a másik szobába, és pityeregve várja, hogy végezzek.

2015. ápr. 1. 14:30
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Próbáltad már, hogy hagyod barátkozni vele? Az én kisfiam is hisztérikusan sírt és remegett amikor ment a porszívó, aztán letettem a szobába mellé kikapcsolt állapotban. Hagytam had nézegesse, fogdossa meg, barátkozott vele egy ideig aztán amikor már egyáltalán nem zavarta a gép akkor egyszer-egyszer be is kapcsoltam neki már másodpercre, hogy lássa semmi nem történik. Pár nap alatt hozzászokott, most két éves, együtt fogjuk a porszívócsövet amikor takarítok. Minden mással is így csináltunk ami hangos és eddig mindennel működött.
2015. ápr. 1. 14:35
 5/9 anonim ***** válasza:
Én is úgy voltam, mint az utolsó válaszoló. Az én lányom is félt a porszívótól, főleg, mikor az orrát szívtam, de én is megbarátkoztattam vele. Engedtem, hogy fogdossa, ütögesse, aztán már ki be kapcsolgatta, és szépen lassan megszokta. Most egy éves, és "segít" porszívózni, nagyon cuki.
2015. ápr. 1. 15:53
 6/9 A kérdező kommentje:

A barátkoztatást én is próbáltam, csak úgy, hogy apa fogta az ölében és együtt megfogták, simogatták kikapcsolt állapotban és miközben porszívóztam. De úgy nem, hogy kirakom neki és hagyj nézegesse, barátkozzon vele, kapcsolgassa később. Ezt lehet megpróbálom, köszönöm! Hátha!

Igen, egyébként az én lányom is így van, mint itt az egyik válaszoló kislánya, hogy olyan szinten sír, hogy azt hiszem menten agyvérzést kap, leizzad, kalapál ezerrel a kis szíve, nagyon ijesztő. A többi dologtól is fél, de nem ennyire. Pl. a zuhanytól, amikor megengedem és folyik a víz, pedig az aztán nem egy nagy hangerő

Igen, sejtem, hogy később sem lesz egy bátor oroszlán. Valószínű, ő mindig ilyen félős lesz.

2015. ápr. 1. 16:04
 7/9 anonim ***** válasza:
1 éves korára barátkozott meg.Bekapcsolva is szokta már tologatni bár az orrszívást még nem szereti de már néha nem ellenkezik.A többitől sem fél már.
2015. ápr. 1. 16:08
 8/9 anonim ***** válasza:
Félni? A kisfiam amint megtanult mászni, rákattant a porszívóra. Folyton azt kereste. Soha nem félt a zajtól sem, sőt érdekelte! Most 14.5 hónapos és egyedül porszívózik :) Nagyon szereti tologatni.
2015. ápr. 1. 19:42
 9/9 A kérdező kommentje:
Már együtt porszívózunk. :) 13 hónapos
2015. júl. 31. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!