Más kórházakban sem engedik be az anyukát nagy vizitre? És ha bent fogják a gyermeked, ott maradhatsz vele nappal, éjszaka?
én nem az óvodát használnám hanem a nonszensz szót...
vizitről nem küldtek ki, még ópofa is volt-Bethesda-neurológián feküdtünk, tanuló kórház, az orvos megvizsgálta, közbenagyarázott a tanulóknak, majd a tanulók is megvizsgálták, közben kérdezgettek nem baj-e, na meg hogy hogy vagyok, kicsit megzuhantam akkor de nagyon jól esett tőlük a kedvesség :)
vérvételre nem engedtek be, nehogy elájuljak, bár nem vagyok ájulós, nem volt időm elmagyarázni mert gyorsan kellett, nagy rohangálás volt körülötte mikor beértünk, szerencsére a gyerek egy mukk nélkül tűrte :)
vizsgálatok után kérdezték, hogy mit szeretnék, bent maradok-e vagy itt hagyom éjszakár? maradtam természetesen, ezért volt egy kis várakozás, mert rácsos ágyba kellett volna tenniük, de egy szobában nem volt annyi anyaágy mint rácsos, ezért a folyosón kellett töltenünk jó pár órát, hogy felszabaduljon egy rendes 90x200s ágy, de így jó volt, befeküdtem mellé éjszakára :)
egy fillért nem fizettünk, még a kajánál is győzködtek, hogy egyem meg a gyerek adagját, mert neki hozott a férjem mindig. tényleg nagyon emberségesek voltak, sajnálom, hogy neked nem ilyen tapasztalat jutott :(
ja, a legemberibb gesztusuk az volt, hogy az állapota miatt nem engedhették volna haza, de az orvosa bejött hozzánk szombat délelőtt, hogy szerinte a gyerek jobban gyógyulna otthon, a vizitet megoldja csak hétfőn korán reggel legyünk itt. persze papíron hétvégén is bent voltunk ;)
Nálunk viziten csak az a szülő lehet benn, akinek a gyermekét vizsgálják éppen, a többinek ki kell mennie. Szóval kicsit átjáróház van vizitkor, de ez így etikus azt hiszem, mert másra nem tartozik a gyermek betegsége, de a szülőre viszont nagyon. Sőt, vannak olyan kisgyerekek, akiket a szülők nélkül meg se lehet vizsgálni, mert sírnak, stb.
Egyébként szinte minden ágyhoz tartozik egy felnőtt ágy is, ha valaki igénybe veszi, olyankor fizetni kell érte, de ellátás nem jár, csak a szoptatós anyukáknak. Olyan előfordult már, hogy annyi beteg jött, hogy a szülőnek nem jutott hely, mert a szülő ágyát át kellett adni a beteg gyereknek. Azonban ilyen esetben is ott maradhat a szülő a gyerekkel, csak kap egy széket, amiért nem kell fizetni. Ugyanez a helyzet akkor is, ha valaki nem kéri az ágyat, volt, hogy egy szegény kisfiú mellett napokig ült a nagymamája, mert nem tudták kifizetni az ágyat. Egyébként maga az osztály zárva van, csak kóddal/csengetéssel lehet bemenni, és egyszerre egy szülő tartózkodhat a gyerekkel látogatási időn kívül, de ő éjjel-nappal. Szerintem ez így tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!