Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy 3 honapos babának mennyit...

Egy 3 honapos babának mennyit kell illetve menyit szokott soopizni (hány ml-ert és msnnyi ideig illetve milyen gyakran kb.), tudom hogy minden gyerek más de kb?

Figyelt kérdés
2008. aug. 26. 15:03
 1/3 anonim ***** válasza:
Szia!Az én lányom kb. 3 óránként szopizik, átlag 100-180 ml között, sajnos elég lassan, 30 perc alatt, de van amikor 1 órán keresztül. Tegnap töltötte be a 3 hónapot.
2008. aug. 26. 15:30
 2/3 anonim ***** válasza:
48%
A babáknak kg-ként kell enniük 150 g-ot, ami azt jelenti, hogy pl. egy 6 kg-os babának naponta kb. 900 g-ot kell ennie. Ezt a mennyiséget kell elosztani a szoptatások számával. Pl. ha a baba 9* eszik naponta, akkor egy etetéskor elég neki 100 g. Az én babám 2 hónapos, 10 perc alatt képes 130 g-ot enni, mert annyi sok tejem van, hogy ömlik a szájába. Ő 2-3-4 óránként eszik. Amikor ébren van, csak 2 órát bír ki kaja nélkül, amikor alszik van, hogy 4 órát is. Nálunk nincs katonás napirend, eszik amikor éhes, de a két órát kivárjuk, mert ha hamarabb eszik, akkor még az előző kajcsit sem emésztette meg, így szerintem gyakrabban nem jó etetni. Jó babázást.
2008. aug. 26. 19:54
 3/3 anonim ***** válasza:
Szerintem meg ne számolgasd. Eszik annyit, amennyi kell neki. Az én lányom tápszeres, 3 hónaposan visszavett kicsit, volt hogy még a 100 milliket sem ette meg. Ha olyan szigorúan vettem volna, meg is hülyültem volna. Minden nap mértük, fejlődött, jó volt a kedve, nem idegeskedtem rajta. Most már többet eszik, van, hogy csak 100-at, de van, hogy 140-et átlagban 120-akat, de Ő nem egy túl nagyétkű baba. Egyébként ebben a korban már nem a 150 milli/testsúlykilóval kell számolni, hanem 120 millivel, a doktornő mondta. 14 hetes kislány anyukája.
2008. aug. 27. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!