Tíz hónaposan kellene tudni a testrészeit?
Anyám nyaggat ezzel, hogy még nem tudja a testrészeit. Mondjuk neki szituációkhoz kötve, főleg öltöztetésnél, direktbe nem akarom még tanítani.
Van egy leporellós könyve állatrajzokkal (mindegyik oldalon egy állat). A 10-ből egyet talán felismer, ha kérdezzük, hogy hol van, bár az se 100%-os.
Esti meseként pár mondatot mesélek neki egy-egy állatról, vagy ha rácsap valamelyikre, akkor mondom, hogy igen, az ott a malac/kutya/panda.
Tényleg tudnia kellene már ezeket? Mert testrészt hiába kérdezek tőle, nem reagál adekvát módon, nem mutatja.
Mi a legkésőbbi életkor, amikor már ezt tudnia kellene?
Sőt, a legtöbb "hol van..?" kérdésre sem reagál.
Jó ég. Egy 10 hónaposnak miért kellene tudnia a testrészeit? Nem is értem. Az én lányom kb 14 hónaposan kezdte el mutogatni a testrészeit, de akkor sem mindet még.
Én a gyermeked megfelelő képességei helyett édesanyád gyógypedagógusi képzettségét vonnám inkább kétségbe...
Az lazán kapcsolódik, hogy a "hol van..?" típusú kérdésre mennyi idős kortól kellene ismerős személyeket/tárgyakat megmutatnia vagy legalábbis ránéznie?
Még a szülés környékén olvasgattam erről, de már az istennek se találom meg, hogy hol olvastam. Ezt már csak kíváncsiság miatt kérdezem.
A hol van...?típusú kérdésre először 11 hónaposan reagált a lányom. Volt egy piros gumi repülője, és az apja tréfásan megkérdezte a gyerektől, hogy "na, hol a repülő?" Erre a lányom határozottan elkezdett mászni a szoba túlsó végébe, megkereste a repülőt, és odahozta.
Hogy mikor kellene ezt tenni a babáknak a "papírforma szerint" azt nem tudom, de az enyém 11 hónaposan csinálta először.
Úristen, de kemény a férjed! 😂😂😂😂
Ez egy fantasztikus tipp volt nekem, amint megyünk anyuékhoz azonnal el fogom játszani a gyerekkel 😁
10 hónaposan az én fiam csak a lábát tudja megmutatni, de azt is csak azért, amiért az egyik válaszoló, mert állandóan lehúzza róla a zoknit, én meg imádom a kis meztelen tappancsát harapdálni és így sokszor hallja a "láb"-at. de más testrészét esze ágában sincs mutogatni, szerintem arra még bőven van idejük.
a hol van? kérdésre egyszer meglepődtem, de reagált. kérdeztem hol a labda és határozottan odamászott érte, én meg csak pislogtam, mint hal a szatyorban. de nem mindig reagál rá. amúgy anyukám is pedagógus (óvónő) és azt mondta, még ráér megmutogatni a testrészeit (én is aggódtam egyik "szuperanyu" mesélte, hogy az ő babája már 6 hónaposan megmutatta az orrát... na most ez vagy igaz, vagy nem, de ha igaz, akkor tényleg nagyon ügyes kislány).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!