Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tíz hónaposan kellene tudni a...

Tíz hónaposan kellene tudni a testrészeit?

Figyelt kérdés

Anyám nyaggat ezzel, hogy még nem tudja a testrészeit. Mondjuk neki szituációkhoz kötve, főleg öltöztetésnél, direktbe nem akarom még tanítani.

Van egy leporellós könyve állatrajzokkal (mindegyik oldalon egy állat). A 10-ből egyet talán felismer, ha kérdezzük, hogy hol van, bár az se 100%-os.

Esti meseként pár mondatot mesélek neki egy-egy állatról, vagy ha rácsap valamelyikre, akkor mondom, hogy igen, az ott a malac/kutya/panda.

Tényleg tudnia kellene már ezeket? Mert testrészt hiába kérdezek tőle, nem reagál adekvát módon, nem mutatja.

Mi a legkésőbbi életkor, amikor már ezt tudnia kellene?

Sőt, a legtöbb "hol van..?" kérdésre sem reagál.

2015. márc. 25. 21:50
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Jó ég. Egy 10 hónaposnak miért kellene tudnia a testrészeit? Nem is értem. Az én lányom kb 14 hónaposan kezdte el mutogatni a testrészeit, de akkor sem mindet még.

Én a gyermeked megfelelő képességei helyett édesanyád gyógypedagógusi képzettségét vonnám inkább kétségbe...

2015. márc. 25. 22:27
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Pedagógus vagyok. Nyugodj meg, NEM kell tudnia! Nincs mit "számon kérni" a gyereken. A leírtakat jól csináljátok, tapasztalás útján fogja megtanulni, nem direkten. Oviig bőven raertek aggódni bármi ilyesmin.
2015. márc. 25. 22:31
 13/21 anonim ***** válasza:
A fiam másfél évesen kezdte mutogatni a testrészeit, és akkor is kezdte utánozni az állathangokat. Most 5 éves, kedvenc témái az űrkutatás és a dinoszauruszok, igazán nem mondanám egy buta gyereknek. :)
2015. márc. 26. 06:44
 14/21 A kérdező kommentje:

Az lazán kapcsolódik, hogy a "hol van..?" típusú kérdésre mennyi idős kortól kellene ismerős személyeket/tárgyakat megmutatnia vagy legalábbis ránéznie?

Még a szülés környékén olvasgattam erről, de már az istennek se találom meg, hogy hol olvastam. Ezt már csak kíváncsiság miatt kérdezem.

2015. márc. 26. 07:39
 15/21 anonim ***** válasza:

A hol van...?típusú kérdésre először 11 hónaposan reagált a lányom. Volt egy piros gumi repülője, és az apja tréfásan megkérdezte a gyerektől, hogy "na, hol a repülő?" Erre a lányom határozottan elkezdett mászni a szoba túlsó végébe, megkereste a repülőt, és odahozta.

Hogy mikor kellene ezt tenni a babáknak a "papírforma szerint" azt nem tudom, de az enyém 11 hónaposan csinálta először.

2015. márc. 26. 08:27
 16/21 anonim ***** válasza:
A kislányom 11 hónapos. Megmutatja, hol a szemünk, orrunk és a füleink. A sajátjait nem tudja megmutatni. Egyedül a lába az, amit meg tud mutatni, de azt is csak azért, mert lehúzgálja a zoknit és ezerszer elmondtam már, hogy hova lett a lábadról a zokni és mutatja a csupasz lábát, ha mondom, hogy húzd rá vissza, akkor próbálkozik visszahúzni. A hol van kérdésre általában reagál (főleg, ha a zoknit keresem :) és a cumit is keresi. Sokszor nekem se reagál erre a kérdésre. Ha könyvet nézegetünk a babát mutatja meg egyedül. Szerintem nagyon kicsik még, hogy tudják melyik testrészük hol van. Bírom a túlbuzgó szuper nagyikat. Nekem anyósom ilyen. Hamar elment a tejem és azóta azt hallgatom, hogy az ő fiai bezzeg 1 éves korukig csak anyatejet kaptak és semmi mást. Na ehhez képest előkerült a férjem babanaplója és volt benne minden: 6 hetesen mézes alma, 5 hónaposan karfiol, zöldbab, borsó héjjal együtt. Ja és 8 hónapos korig szoptatott, aztán jött a tehéntej.
2015. márc. 26. 09:06
 17/21 anonim ***** válasza:

Úristen, de kemény a férjed! 😂😂😂😂

Ez egy fantasztikus tipp volt nekem, amint megyünk anyuékhoz azonnal el fogom játszani a gyerekkel 😁

2015. márc. 26. 09:24
 18/21 anonim ***** válasza:
Nem kell még tudnia.1 évesem is pár dolgod tud.Ha tudja hol vannak a testrészei akkor alakul az én tudata, vagyis hogy te és ő nem vagytok egyek.Szokta nézegetni magát tükörben?Én ott mutogattam neki.10 hónaposan a pocakját tudta hol van de mert mindig nézett be a bodyjába és így ezt megtanulta.A hol van kérdésre pedig akkor reagál ha akar tapasztalatom szerint :)
2015. márc. 26. 11:01
 19/21 acelsziv ***** válasza:
anyád adja vissza a papírjait... Ha annyit nem tud, hogy minden gyerek más és más akkor nem való a szakmájába.
2015. márc. 26. 11:18
 20/21 anonim ***** válasza:

10 hónaposan az én fiam csak a lábát tudja megmutatni, de azt is csak azért, amiért az egyik válaszoló, mert állandóan lehúzza róla a zoknit, én meg imádom a kis meztelen tappancsát harapdálni és így sokszor hallja a "láb"-at. de más testrészét esze ágában sincs mutogatni, szerintem arra még bőven van idejük.

a hol van? kérdésre egyszer meglepődtem, de reagált. kérdeztem hol a labda és határozottan odamászott érte, én meg csak pislogtam, mint hal a szatyorban. de nem mindig reagál rá. amúgy anyukám is pedagógus (óvónő) és azt mondta, még ráér megmutogatni a testrészeit (én is aggódtam egyik "szuperanyu" mesélte, hogy az ő babája már 6 hónaposan megmutatta az orrát... na most ez vagy igaz, vagy nem, de ha igaz, akkor tényleg nagyon ügyes kislány).

2015. márc. 26. 12:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!