Nem gyors ez egy kicsit? Hogyan csináljam?
nem kell:)
úgy csináld, ahogy neked és a babádnak jó. nekem ezt a fiam 4 hónapos korában adta elő a gyerekorvos. bólogattam, aztán átvittem a fiamat egy olyan
dokihoz, akinek megbízom a tanácsaiban.
tehát úgy és akkor táplálj hozzá, amikor és amit a babád igényel.
A glutént, azaz a lisztet ajánlatos a 7.hónap előtt bevezetni, amikor még az anyatej a fő táplálék, a legújabb ajánlás szerint, ezt jól mondta a dokid. Ettől nem kell megijedni, Amerikában pl nem zöldséggel, gyümölccsel, hanem gabonával kezdik a hozzátáplálást. A lisztes rántás helyett én gabonapépet használtam, van a milupának pl a 7 gabonás pépje, azt elkeverheted egy kis gyümölccsel vagy zöldséggel.
A húslevesből zöldséget úgy tudom, sokkal később 10-11 hónaposan kaphatja, pont ahogy mondod, a fűszerek miatt. A főtt zöldség amúgy is egészségtelenebb mint a párolt, mert az összes tápláló anyag kioldódik a vízbe, ezért kell a krumplit, répát stb párolni és a saját főzővizével turmixolni.
Én egyébként úgy csináltam, hogy délelőtt adtam neki először 2 napig saját készítésű almalevet, aztán almát, aztán barackot, majd sütőtököt, répát, krumplit stb. 4 naponta adtam neki újabb kaját, ha az előzőből már megevett 5 kanállal. A harmadik héttől adtam neki először gluténmentes gabonapépet (DM-es kölespép) almával, barackkal aztán rá két hétre már gluténost. Húst még nem kap, 6 és fél hónapos, 5 hónapos kora óta kóstolunk, a húst a 7. hónaptól vezetjük be, nekem így mondta a védőnő.
ezek, amiket leírtatok, nagyon szimpatikusak, azt hiszem, én is így fogom. És nem fogom erőltetni a rántást sem. ha szépen eszik, és jól haladunk, akkor miért ne, de nem fogom tömni, mint a libát, hogy " ejnye, ejnye kisfiam, ma már rántást kellene enned, és még csak a kóstolásnál tartunk..."
szóval köszönöm a tippeket.
szívesen veszem a hasonló leírásokat :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!