Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ez szeparációs szorongás?...

Ez szeparációs szorongás? Vagy miért csinálja ezt éjjelente a babám?

Figyelt kérdés
10 hós kislányom első naptól kezdve külön szobában egyedöl alszik el. 2 hónapomba telt ez megtanítani, de sikerült. Eddig ha felkelt vagy felsírt éjjel, ha bementem, megsimiztem, adtam egy puszit és jöttem ki, ő kis idő múlva aludt. Most viszont 2-3 hete ha éjjel felsír (mert általában beszorul valahova az ágyban) és bemegyek, megnyugszik, de ahogy jövök ki üvölt. Sokszor hagyom és akkor 1-2 perc után abbahagyja szerencsére, de van hogy simizni kell fél órát vagy ki kell venni ringatnia. Hozzáteszem sose ringattuk, mindig úgy tettem ágyba, hogy fent volt. Mi lehet ez most?
2015. márc. 25. 10:31
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"lalváshoz. ez nem sírás inkább jajgatás, és igen is, ilyenkor jót tehet, ha hagyjuk a babát egyedül megnyugodni."

Ez teljesen rendben van!

2015. márc. 25. 10:56
 12/17 anonim ***** válasza:

Azért tisztázzuk, hogy a manipulációt nem csak negatív értelemben lehet használni, ahogy felnőttekre mondják.

Ha egy tárgyat felvesz a földről és megforgatja a kezében, az is manipuláció, manipulálja a tárgyat. Bármi, amivel változást idéz elő a környezetében, azt nevezhetjük manipulációnak.

2015. márc. 25. 11:00
 13/17 A kérdező kommentje:
Hát l,5 évesen nem hiszem, hogy hasfájás miatt alszik csak a hintában. Velem van egész nap, apával csak este 1-2 órát. újszölött korától ezt csináltam én is, sírt, többször bementem megnyugatni és egyre hosszabb idő telt el sírás nélkül majd egyedül aludt.
2015. márc. 25. 11:01
 14/17 A kérdező kommentje:
Ja és a mozgásfejlődéstől lehet, mert 3 napja feláll folyton, pedig 2 hete ült csak fel
2015. márc. 25. 11:02
 15/17 anonim ***** válasza:
annak, aki azt mondja, hogy a szeparációs szorongás nappal is megjelenik, azt kell, hogy mondjam: nem feltétlenül. az én kislányom éjjel ébredt, ugyan úgy, mint a kérdezőé. ő is mindig éjjel ébredt, ellenőrizte, hogy megvagyok-e még, volt olyan, hogy ki is vettem az ágyából, ringattam, megszeretgettem, visszaaludt és rendben volt minden. persze volt olyan éjszaka, hogy többször is kellett ringatni, vagy csak simogatni, de ez nem tartott tovább másfél hétnél. azóta ugyan úgy alszik éjszaka, mint eddig.
2015. márc. 25. 11:07
 16/17 anonim ***** válasza:
Tisztában vagyok, hogy a manipuláció, mint szó többértelmű. A szövegkörnyezetből azonban kiderül, hogy mikor melyik esetet használjuk.
2015. márc. 25. 11:14
 17/17 anonim ***** válasza:

Az en 9 hos kisfiam is ugyanezt csinalja..eddig egyedul aludt, mem ebredt. Mostmar ott tartunk, h ejjel orankentmkel, bemegyek, kiveszem, picit ringatom, visszateszem, es nem alszik el, hanem percenkent ellenorzi, h ott vagyok el. Felnez, meglat, megnyugszik, becsukja a kis szemet, majd par pillanat mulva ugyanez. Ha kijovok nagyon sir. Mar probaltuk, h apukamegy be hozza, de az csak olaj a tuzre...rendesen kiabal, h "annyannya", amirol tudom termeszetesen, h meg nem beszel, es nem tudatos, de igy hiv magahoz. Ilyenkor ugy csimpaszkodik, mint egy kis majom.

en biztos vagyok benne, h nalunk szepszorongas, mert napkozben is sokszor igy viselkedik, de nem allandoan. En kielegitem az igenyeit, kiveszem, ringatom, sot ha mar nagyon faradt vagyok, magam melle teszem a mi agyunkban... tudom, ezt sokan elutasitjak, de ez egy ilyen idoszak, ha eddig jol aludt egyedul, eztan is jol fog, ha lecseng ez az idoszak. Nem szabad ezzel a felelemmel magara hagyni, szeretgetni kell, akkor hamarabb lecseng.

2015. márc. 25. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!