Ez szeparációs szorongás? Vagy miért csinálja ezt éjjelente a babám?
"lalváshoz. ez nem sírás inkább jajgatás, és igen is, ilyenkor jót tehet, ha hagyjuk a babát egyedül megnyugodni."
Ez teljesen rendben van!
Azért tisztázzuk, hogy a manipulációt nem csak negatív értelemben lehet használni, ahogy felnőttekre mondják.
Ha egy tárgyat felvesz a földről és megforgatja a kezében, az is manipuláció, manipulálja a tárgyat. Bármi, amivel változást idéz elő a környezetében, azt nevezhetjük manipulációnak.
Az en 9 hos kisfiam is ugyanezt csinalja..eddig egyedul aludt, mem ebredt. Mostmar ott tartunk, h ejjel orankentmkel, bemegyek, kiveszem, picit ringatom, visszateszem, es nem alszik el, hanem percenkent ellenorzi, h ott vagyok el. Felnez, meglat, megnyugszik, becsukja a kis szemet, majd par pillanat mulva ugyanez. Ha kijovok nagyon sir. Mar probaltuk, h apukamegy be hozza, de az csak olaj a tuzre...rendesen kiabal, h "annyannya", amirol tudom termeszetesen, h meg nem beszel, es nem tudatos, de igy hiv magahoz. Ilyenkor ugy csimpaszkodik, mint egy kis majom.
en biztos vagyok benne, h nalunk szepszorongas, mert napkozben is sokszor igy viselkedik, de nem allandoan. En kielegitem az igenyeit, kiveszem, ringatom, sot ha mar nagyon faradt vagyok, magam melle teszem a mi agyunkban... tudom, ezt sokan elutasitjak, de ez egy ilyen idoszak, ha eddig jol aludt egyedul, eztan is jol fog, ha lecseng ez az idoszak. Nem szabad ezzel a felelemmel magara hagyni, szeretgetni kell, akkor hamarabb lecseng.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!