Orokbefogadnatok a sajat gyermeketek mellett meg egy babat?
szerintem aki komolyan gondolja az örökbefogadást, annak meg sem fordul a fejében, hogy "Ő nem az én gyerekem"
én szívesen fogadnék örökbe akár többet is, de csak magyarokat.
Én az első babánkkal voltam terhes, amikor egy nyári táborozás alkalmával találkoztunk egy akkor 5-6 körüli kisfiúval, akit Erdélyből hoztak oda nyaralni pár hétre. Állami gondozott volt. Összenéztünk a férjemmel, és mindketten azt mondtuk, hogy simán haza vinnénk. Csak román állampolgár volt, így ez nem működik, megkérdeztük...
Szerintem fontos, hogy az adott gyerekbe "beleszeressünk".
Sokat beszélgettem már olyanokkal, akiknek sok gyerekük van (3-nál is több), és ők mind azt mondták, hogy még a sajátjaik között is vannak kedvenceik, ha igazán őszinték magukhoz.
Nekünk két gyermekünk van eddig, és lehet, hogy még sor kerülhet örökbefogadásra. Szerintem fel kell készülni rá lelkileg előre (amennyire lehet), hogy "igen, lehet, hogy kevésbé fogom szeretni, mint a vér szerinti gyerekemet", de ez talán nem olyan nagy baj, hiszen azt a gyereket még így is sokkal jobban fogják szeretni, mint h az intézményben maradna...
És még egy: szerintem tiszta lapokkal kell játszani kis kortól kezdve: a saját és az örökbe fogadott gyerekeknek is tudniuk kell, hogy kinek kik a "vér szerinti szülei".
Én nem szeretnék szülni többet, mert rettenetes volt a terhességem, és nagyon félek, de szeretnék még egy gyereket. Nekem volt egy örökbefogadott bátyám. Mikor 12 hetes terhes voltam akkor halt meg.
Régóta győzködöm a férjem de ő hallani sem akar az örökbefogadásról. Nekem mindegy lenne hogy cigány vagy magyar baba. Sajna úgy tudom, hogy mi nem fogadhatnánk örökbe, mert nemzőképesek vagyunk és nincs 3 gyerekünk.
Valami olyasmi van, hogy aki képes szülni az csak 3 saját gyerek után fogadhat örökbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!