Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit gondoltok arról, amikor...

Mit gondoltok arról, amikor egy anya kinn hagyja a babáját az üzlet előtt mert mondjuk nem férnének be?

Figyelt kérdés
Mostanában többször láttam olyat, hogy anyukák kinn hagyják egyedül a babájukat amíg ők bemennek egy üzletbe. Pl a múltkor egy egész pici kisbaba volt kinn babakocsiban teljesen egyedül. Lehet hogy az anyukája csak 3 percre ment be, de mégis......mit gondoltok? Én elképzelni sem tudom hogy ilyet csináljak.
2015. márc. 20. 20:10
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

9-es: Hordozókendő a megoldás, nem csak terepjárós szuperanyuk használják, hanem csóró tömegközlekedők is, mint pl. én.

De a legjobb megoldás, ha a kezedbe veszed a gyereket, és úgy hagyod kinn a kocsit, hamár mindenképp muszáj kint hagyni valamit.

Nem láttátok régen a Csellengők című műsort? Annak a klipjében is ez volt, h anyuka csak időpontért ugrott be a fodrászhoz...

De velem olyan is előfordult már, hogy egy kutya szabályosan ráugrott a babakocsira, és ha nem állok mellette és lököm félre, akkor simán kiborítja a gyereket. Ilyeneket se tudsz megakadályozni ha nem vagy mellette.

2015. márc. 20. 21:29
 12/19 anonim ***** válasza:

Hármas válaszoló vagyok.

Nincs autónk, és még mindig tartom magam ahhoz, hogy felelőtlen, aki kint hagyja a gyerekét. És ahhoz is tartom magam, hogy befértem eddig babakocsival mindenhova, pedig minden ügyet egyedül intézek másfél éve. Jah, hogy dohányboltba nem engednek be babakocsival, hát azért meg bocsi, de nem cigizek.

2015. márc. 20. 21:30
 13/19 anonim ***** válasza:
62%
Körülményektől is függ szerintem. Mi kisvárosban élünk (inkább falu, mert mindenki ismer mindenkit) kisebb boltok előtt rendszeresen látok alvó babákat. Ezek általában 5 nnm2-es üvegajtós boltok (pékség, zöldséges), ajtó félig nyitva. Ezt így nem ítélem el, de láttam már nagyobb üzlet előtt hagyott babát, ahol anyuka nem láthatta, hallhatta a kicsit. Az ilyen felelőtlenség.
2015. márc. 20. 22:50
 14/19 anonim ***** válasza:
58%
Én még egy egész kicsi faluban sem hagynám kint. Nem csak a gyerekrablókra és hasonlókra kell gondolni, hanem olyan egyszerű dolgokra is, hogy mondjuk berepül egy darázs. Sosem hagynám kint. Ha mindenképpen be kell mennem akkor vagy beviszem akár kézben, vagy igyekszem olyankor intézni, amikor rá tudom bízni valakire, vagy olyan helyre megyek, ahol elférek a babakocsival. Ehhez nem kell szuperanyukának lenni...
2015. márc. 20. 23:00
 15/19 anonim ***** válasza:
58%
Egyik skandináv országban voltam kismama, ott kint hagyják a babakocsiban a gyereket, ha pl alszik, még az étterem előtt a keskeny járdán is, pedig ott nem 3 perc alatt végez az ember. Inkább az a baj, hogy itthon ezt nem lehet megtenni.
2015. márc. 20. 23:18
 16/19 anonim ***** válasza:

Nem lenne az az isten, hogy egy másodpercre is otthagyjam. Vinném magammal a hordozót inkább, és a bolt előtt átraknám, vagy bevinném kézben. Ha nagyon alszik, akkor majd megyek később boltba. Pedig kisváros (névlegesen, amúgy inkább falu), ismer mindenki mindenkit, de sose lehet tudni, mikor jön erre valami beteg barom, és viszi el vagy bántja. De nem kell, hogy ilyen legyen, elég egy kiszökött kutya.

A másik, hogy pont pár hete voltunk tanúi a férjemmel, hogy anyuka bement volna a boltba, de még egy lépést nem tett a babakocsitól, a gyerek keservesen sírni kezdett. Visszapillantott egy másodpercre, majd bement, és otthagyta a babakocsiban a kétségbeesetten ordító gyereket, aki erre persze még jobban rákezdte (kb. olyan 8-10 hónapos volt). Hát komolyan mondom, a szívem szakadt meg, pedig nem ismertem őket, legszívesebben felpofoztam volna a nőt. 300 méterrel odébb is hallottuk a baba sírását, nem normális az ilyen szerintem.

2015. márc. 20. 23:32
 17/19 anonim ***** válasza:

én is gyalog járok boltba. és ahogy írták,a kutyámat nem mertem soha egyszer se kinnt hagyni. maga a olcelrendezés mindenhol olyan,hogy elférsz még ha szűkösen is. én meg töröm az utat :D arrébb rakom ha valami útba van,pl. 1 víz,1 doboz,bármi megfogom elrakom a babakocsi útjából. meg ott a csatos hordozonk is. nem lehet tudni,hogy mi lesz h kinnt hagyod. jön egy kóbor macska,egy darázs, ellopja valaki aztán eladja vagy még rosszabb.

4es

2015. márc. 21. 07:41
 18/19 anonim ***** válasza:
Én autóval járok, de ott sem hagyom bent a gyereket, akármennyire is hihetetlen 9-es!. Ha gyalog járnék még inkább nem hagynám kint, keresek másik boltot vagy kivettem volna a gyereket és vele megyek be.
2015. márc. 21. 08:30
 19/19 anonim ***** válasza:
Csak olyan bolt előtt tettem, ami a lapkóparkunkban van és közvetlen az ajtó előtt volt a gyerek, hogy mindent hallottam láttam, ami vele történik. A pénztráros is figyelte. Pici volt a bolt, nem fért be az ajtón a babkocsi. Nagybolt előtt, ahol nem látok rá, nem vagyok tőle kb 2 másodpercer, soha nem hagytam volna.
2015. márc. 21. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!