Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 12 hetes lányom gyakran...

12 hetes lányom gyakran nyújtogatja a nyelvét. Mi az oka ennek?

Figyelt kérdés

Lánykám nem gügyög, mint a hasonló korú babák a környezetemben. Néha "szólal" csak meg, de olyankor nem csak egy egy "E" vagy "Ö" jön ki, hanem általában 3 betűs "szavak", pl. "ekü" "öki"..ilyenek. Közben látom, hogy formálja a száját, mintha nagyon akarná mondani és gyakran a nyelvét is nyújtogatja. Nem hiszem, hogy éhes vagy szomjas, általában evés után a pihenőszékben csinálja. A fogzás talán korai lenne még és más jelét nem látom. Normális ez így? Mi a nyelvnyújtogatás oka szerintetek? Nem kellene már többet "beszélnie"?

Egyébként nagyon aktív baba, gyönyörűen tartja, emeli a fejét 2-3 hetes kora óta,forgatja jobbra-balra, minden érdekli.

2010. febr. 16. 15:43
 1/5 anonim ***** válasza:
épp eleget beszél,nyugi:)lányom 2 éves koráig egy betűnél többet nem mondott,szóval nagyon fejlett a babád.nyugi.és nem baj,ha dugdossa a nyelvét,nem jelent semmi különöset szerintem.
2010. febr. 16. 15:47
 2/5 anonim ***** válasza:
A védőnőm nekem anno azt mondta, hogy ez egy természetes dolog, nem kell vele foglalkozni. Az meg, hogy ennyit gügyög, teljesen elég. Az én 1 éves lányomnak kimerül a tudománya a "dadadada" és a "gyá" értelmetlen halandzsában :)
2010. febr. 16. 16:03
 3/5 anonim ***** válasza:

Neki még minden új, most ezt találja érdekesnek magán. Később jön majd kiabálás, nyálpöfögés meg hasonlók, akkor az lesz az érdekes.

Az én 8 hónapos babám is csak azt mondja mostanában hogy giii, de azt mindenre. Kérdezte a doki hogy mondogatja-e már hogy baba, mama, amit ilyenkor szokás, hát ő nem.

2010. febr. 16. 16:16
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm Lányok, megnyugodtam. Titokban már aggódtam, hogy valami nincsen rendben, bár gyönyörű baba és mindig dícsérik, hogy milyen nyílt tekintetű kislány, olyan, mintha mindent értene, ami körülötte zajlik.
2010. febr. 16. 16:54
 5/5 anonim ***** válasza:
én kislányom 5 hónapos,minden nap ismerkedik magával.egyik nap felfedezi hogy jéé van fülem,és egész nap tépi a fülét:)aztán rájön hogy orra is van,akkor azt csavargatja.amúgy ő is egyfolytába dugdossa a nyelvét,mostanába pedig köpköd is:)
2010. febr. 18. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!