Orrszívás, hogyan?
Taknyos, szívni kellene. Eddig soha nem volt rá szükség. Ha bármit(!!) próbálunk az orrához közelíteni, annyira ellenkezik, hogy ketten is tehetetlenek vagyunk. Annyira erősen kellene lefogni, hogy valószínűleg sérülést okoznánk.
Rángatja a fejét, kapálózik, ordít.
Reggel járt itt a gyerekorvos, akkor rátukmáltuk a feladatot, két mp alatt megoldotta. Neki miért sikerült (oké, akkor hárman voltunk rá, férjem a fejét, én a kezét fogtam le, a doki meg szívta), amivel most egyáltalán nem boldogulunk?
nálunk segít ha megsimogatom a homlokát, azzal megnyugszik, ezután szólok, most jön, ok, jöhet
(mindig megvárom míg alábbhagy a nagy ellenkezése, tudatom vele, hogy nem kínozni vagyok, hanem jót akarok, stb)
Én (amikor még ilyen kicsi volt és nagyon ellenkezett) a lábam közé szorítottam őt, egyik kezemmel pedig magamhoz szorítottam a felsőtestét és a fejét a vállamhoz. Így sikerült egyedül is.. de mire rájöttem a technikára... :D
Később már magának csinálta.
mennyi idős volt? én egyedül voltam vele otthon, nem volt segítségem, de sikerült.
nagyon pici korában az egyik kezemmel fogtam meg a 2 kis kezét, a másikkal szívtam.
mikor már nagyobb lett, szépen ült, tudott kapálózni akkor a combomra ültettem úgy, hogy oldalt ült nekem, így egyik keze a hátam mögött volt, azzal nem kapálózott. amelyik kezemmel átkaroltam, hogy az oldalamhoz simuljon, ne tudja kivenni a kezét, azzal fogtam le a másik kezét, így szabad volt egy kezem és szívtam az orrát.
aztán mikor a lábával is kapálózott akkor ugyanígy de törökülésbe ültem, így a lábam alá tettem a lábait :)
majd mikor már nagy volt és erős, dackorszakos, akkor leültem a földre, 2 lábam közé fektettem, vállaira tettem a lábaimat, mindkét kezem szabad volt...
egyikkel se okoztam neki sérülést, nem szorítottam, csak épp annyira fogtam, hogy ne szabaduljon.
férjem ha itthon volt se tudott a lefogásba segíteni, mert egyedül így csináltam, ebbe belejöttem.
próbálgasd és legyetek túl rajta, gyorsan belejössz te is
10 hónapos. Ahhoz már elég nagy, hogy ellenkezzen, ahhoz meg kicsi, hogy ok-okozatot megértsen (rábeszélés kilőve).
A fejét rángatja rettentően, teljesen kihasználja a 3 dimenziót. Itt akadtunk meg, hoyg a fejét nem tudjuk rögzíteni. Annyira erősen kellene rámarkolni, hogy vagy bekékülne vagy megroppantanánk az arccsontját.
A testét le tudom fogni, a feje a problémás. De már az orrtörlést se engedi, pedig eléggé folyik kifelé a cucc. Papírzsepivel is próbáltam, ami biztos, hogy nem karcol, arra is rángatja a fejét - pedig tényleg csak az orra alá kifolyt matériát törölném egy mozdulattal.
(Cserébe önállóan beletörli a pólómba és a bútorszövetbe...khmm...)
Valami tipp, hogy miként rögzítsük a fejét anélkül, hogy a gyámügyön kössünk ki bántalmazás miatt...?
Nekem a gyerekorvos mondta, hogy le kell fektetni a gyereket, és a két lábunk közé kell venni. Vagyis a feje felénk van, a két kezét a két combunkkal le tudjuk így fogni. Oké, rúgni még tud, de annak ellenére ki lehet szívni.
A lányom okos gyerek, mindent meg lehet vele beszélni, bevesz akármilyen borzalmas ízű gyógyszert is, de az orrszívás soha nem ment másképp sajnos. :(
Alapvetően nem sírós, de most reggel jelenetet rendezett, mert le mertem törölni az orrát egy papírzsepivel. Ha valaki hallotta, szerintem azt hiszi, hogy érzéstelenítés nélkül fűrészeltem a lábát... :)
Anyukám jön ma, ő már mondta nagy mellénnyel, hogy könnyű az. Úgyhogy szerintem a férjemmel leülünk egy tál pattogatott kukoricával és nézzük a műsort majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!