Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy mosod a fogát 13 hósnak?...

Hogy mosod a fogát 13 hósnak? Nekünk nem megy. Bővebben lent

Figyelt kérdés

6foga van a kisfiamnak,viszonylag későn,csak 7hósan kezdett el kibújni alul az első,így csak kb 10 hós korára lett neki akkora,hogy mosni lehessen.addigra kibújt neki alul 2,felül 4.vettem canpol babies fogkefe készletet,3 van benne,az 1.-t íny masszírozásra lehet használni,a 2. kis szilikon sörtéjű,amit most használnék,de csak alul tudom neki megdörzsöli,felül nem lehet,üvölt.nem sírós gyerek,sosem sír,de ha a felső fogait akarom tisztítani,rázendít és összeszorítja a száját.Az 1.es fogkefét,már az első fogacska kibújása óta használjuk,ő is masszírozta vele az ínyét.próbáltam,hogy a kezébe adom a fogkefét,de csak alsókat mossa vele,de azt ügyesen,ahogy mutattam neki.mit rontottam el?milyen praktikát vessek be?nem akarom,hogy elromoljanak a fogai.milyen fogkrémet vehetnék neki?hátha azzal rá tudnám venni a fogmosásra?már úgy is próbáltuk,hogy apa mossa előtte a fogát és én meg próbálom neki,de az sem vált be.tanácstalan vagyok.

ha fogkrémet javasoltok,akkor azt is írjátok le,hogy mostok fogkrémmel?hogy vegyem rá,hogy kiköpje?és ha lenyeli?

2010. febr. 16. 13:28
 1/8 anonim ***** válasza:
A nenedent fogkefét használjuk, abban van kis fogkefe is, amit ujjra lehet húzni. Nem baj ha lenyeli, nincs benne fluorid. Mondjuk én először az ujjamra tettem, és úgy dörzsöltem át a fogacskákat, de azt jól tűrte, már ő is mosogatja magának:)
2010. febr. 16. 13:34
 2/8 anonim ***** válasza:
fogkrémet akartam írni az elején, bocsi:)
2010. febr. 16. 13:35
 3/8 anonim ***** válasza:
miért vettél ilyet? én a sima olcsó gyerek fogkefét adtam a kezébe, ha rágcsálta is többet tettem a fogak egészségéért. Amúgy, szerintem ne erőltesd.A fogkrémet egy ekkorka gyerek még szereti lenyelni,azt se javaslom,bár lehet az íze miatt engedné a mosást:Gabi, vadenecum-junior amit mi használunk-Az se jött be, ha az ő kezébe adtad a fogkefét?Én mindig a kicsivel egyidőben mostam fogat,hamar megtanulta.
2010. febr. 16. 13:38
 4/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a gyors választ.elfelejtettem írni,hogy próbáltam az ujjammal is neki,hogy érdemes-e venni a nenedentet,de azt sem engedte felül.
2010. febr. 16. 13:40
 5/8 A kérdező kommentje:
ez is olyan,mint a normál fogkefe,csak könnyebb megfogni,azért vettem ilyet. írtam is,hogyha a kezébe admom,akkor is csak az alsó kettőt mossa,a felső 4-et nem
2010. febr. 16. 13:41
 6/8 anonim ***** válasza:

Mi úgy csináltuk, hogy pár napig hanyagoltuk a fogmosást. Aztán apa fogta, amíg én előtte vidáman, -mutatva, hogy ez milyen jó dolog- megmostam a fogamat fogkrém nélkül. Rögtön utána fogtam az ő fogkeféjét és már vigyorogva nyitotta is a száját. Azóta ez is az esti rituálé része, csak nekem már nem kell "előmosni" a fogaimat.

Mi még csak párszor használtunk Nenedent fogkrémet, ezt elméletileg lenyelheti, de inkább maradunk egyenlőre a sima víznél.

Mi lenne ha apukája próbálná meg. Lehet, hogy neki engedi.

Egy fogorvos ismerősöm szerint mindenképpen a szülőnek kell mosni az első pár évben a gyerek fogát, mert ők még alaposan nem tudják.

2010. febr. 16. 13:52
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia!

15 hónapos a kislányom és nekünk is gondjaink vannak a fogmosással. Volt 2 hónap, amikor képtelenség volt megmosni neki, pedig előtte nagyon ügyesen tűrte, sőt, tetszett neki. Aztán kibújt neki 2 örlőfog.

Most pár napja megint nem hagyja, hogy megmossam neki, nem is hajlandó rágni, fölül pláne. Így gondolom megint útban van egy fogacska.

Nálatok nem-e lehet hasonló helyzet?

2010. febr. 16. 14:05
 8/8 A kérdező kommentje:
hát már apa is próbálta. neki se engedi.próbáltuk,hogy úgy csinálunk,mintha a kedvenc macijának is megmosnánk,az sem jött be
2010. febr. 16. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!