Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy 7 hónapos babának milyen...

Egy 7 hónapos babának milyen idönkénk kellene ennie és mennyi folyadékot kellene meginia?

Figyelt kérdés
2008. aug. 25. 20:18
 1/4 anonim ***** válasza:

Attól függ hogy szopik-e vagy már mást is eszik.

Ha szopik gondolom a nap azzal indul, délelőtt tízóraira gyümölcs plusz szopi, ebédre főzelék, utána ha kéri szopi, délután lehet gyümölcs, vagy piskóta, vagy babapuding, rostoslé, vagy anyatej, vacsira a legtöbb baba csak a cicit kéri és utána elalszik. A szopis babáknak nemigen kell még külön folyadék, mert 7 hónaposan még a fő táplálék a tej.

Ha már nem szopik, arra le tudom írni az én nagyobbik kisfiam 7 hónapos evésrendjét példának. Reggelire tápszert evett, tízóraira gyümölcslével kínáltam ( 100-150 ml-t megivott ) ebédre ilyeneket evett hogy paradicsomos marhahús, vegyeszöldségpüré, riszes zöldség csirkehússal, kelkáposztafőzelék párizsival, borsófőzelék, sütőtökpüré májjal...stb , uzsira: babpiskóta, Danonino, alma-málnával, Nestlé babapudingok, áfonyás alma, mandarin, banán, vegyesgyümölcs túróval...stb, vacsira megint csak tápszert evett. Inni limonádét készítettem neki és azt töltögettem az üvegébe, abból elfogyott naponta 1 liter.

2008. aug. 25. 20:57
 2/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm segítséged!!Tápszeres
2008. aug. 26. 20:24
 3/4 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

mi nyolc honaposak leszunk a jovo heten de a hetedik honaptol az etkezesi rendunk a kovetkezo:

reggeli:210 ml viz+7 merokanal tapszer =245 ml tejcsi

Tizorai:gyumolcs 100gr +joghurt

Ebed:130-150 gr fozelek hussal +60-90 mlviz +por

Uzsi:180ml viz+6 egyseg por=210 ml tapszer

Vacsora:ua.mint reggel

Neha a tizoraira tejpepet adok az eloirasnak megfeleloen ,mi nem fogyasztunk se teat se vizet mert nem fogadja el de hozza kell tennem hogy kulfoldon elek es nincs meleg amugy ez nalunk nagyon bejott.Remelem tudtam segiteni egy picit de minden gyerek egyeni igennyel rendelkezik !Jo babazast

2008. aug. 29. 08:48
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!Az én babám alig iszik meg 160 ml tápszert!!Este meg szinte meg sem issza!fele ennyit eszünk lég vékonyka is!De hiába kínálom egyszerűen nem akar enni!De a doktornő szerint nem vékony!7 hónapos és 6400g
2008. aug. 29. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!