10-esnek osztom a velemenyet, teljesen mindegy milyen babakorban, kesobb ugyis teljesen masmilyen lesz.
2015. márc. 17. 10:13
12/32 anonim válasza:
Ebből is látszik, mennyire védőnő és doki függő a dolog.
Teljesen eltérnek a vélemények, hogy milyennek "kell" lennie egy babának.
Az enyémre állandóan azt mondták vékony, de ha visszanézem a képeket az évek távlatából, kerek kis feje volt, amin lógott a husi. :D
Szóval nem is értem, hogy egy egészségesen fejlődő, kiegyensúlyozott gyerek súlyán mi a fenéért kell lovagolni, ha nem kirívó soványságban vagy kövérségben szenved?
2015. márc. 17. 10:15
13/32 A kérdező kommentje:
Ma már amúgy is hihetetlenül nagy hangsúlyt fektetnek erre a kinézet-szisztémára... rühellem... hiszen ők még csak babák! Szerintem is jó húsban van, de egy ilyen vélemény azért el tudja bizonytalanítani az embert egy kicsit. Aki a képet küldi: szerintem jó húsban van a babód, nagyon édes! :) kicsit sem kövér, a kövér nem itt kezdődik!
2015. márc. 17. 10:17
14/32 anonim válasza:
Nem a kinézete miatt kell odafigyelni, hanem a baba/kisgyerekkori kövérség erősen növeli a felnőttkori cukorbetegség kialakulásának a kockázatát.
Szóval az egészséges miatt fontos, nem az esztétika miatt.
2015. márc. 17. 10:21
15/32 anonim válasza:
Köszönöm, aranyos vagy! :) De amugy tenyleg semmit nem szamit, ez alkati dolog, en ugyanilyen voltam babakent, most meg 165 cm es 45 kg vagyok. Nagyon nem ettol fugg, ha kesobb egeszsegesen eszik es mozog a gyerek, semmi baja nem lesz :)
2015. márc. 17. 10:21
16/32 anonim válasza:
Mi is fél évesen közel 9 kg-ak vagyunk. A nagyobb fiam is kb ekkora volt kicsinek (szóval hurkás). Most meg 3 éves épp van benne 15 kg :) Pedig eszik, de le is mozogja.
Nekem is anno azt mondták (mármint anyumnak), hogy fogyóztasson mert dagi vagyok :) Na most én lettem 169 cm és 55 kg. Úgyhogy ez tényleg alapvetően alkati kérdés is. De nem csecsemőkorban kell nézni a dagiságot, hanem amikor már elkezd kúszni mászni menni és akkortól is nagymértékű a hízása akkor lehet esetleg gond. De addig..
2015. márc. 17. 10:37
17/32 anonim válasza:
Esküszöm, tenyésszenek genetikailag standardizált klónokat, neveljék őket egy dobozban, és akkor tuti minden ember és csecsemő pont olyan lesz, mint az az álomátlag amit favorizálnak ezek a "társadalomjobbítók".
2015. márc. 17. 10:39
18/32 anonim válasza:
ma 10:39
Igazad van!
2015. márc. 17. 10:43
19/32 anonim válasza:
Jesszus pepita.. több kiló mint kéne.. hát az agyamat eldobom!!! Annó azt mondta papám a gyereket etetni kell amennyit kér különben megcsünik mint a kismalac. Volt benne valami!! Had egyen! Ha elindul és egész nap lót fut úgyse lesz ideje enni meg úgyis lemozogja!! Ne bszon már ki velem a védőnő hogy egy BABÁT fogyóztatni akar!? Hova korcsul a világ de tényleg??
2015. márc. 17. 10:46
20/32 anonim válasza:
Felnőttkori diabéteszről csak annyit, hogy nem a mostani tápszrtől meg hozzátáplálástól felszedett pár plusz deka miatt lesz egy gyerek később cukros hanem a kisgyermek korban csúnyán elrontott étkezési szokásoktól!!
Csókoltatom a kedves védőnőt egy diadetikus voltam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!