7 hónapos anyatejes babának már mindenki adott húst, olajat és amiket ennyi idösen kaphat?
Igen, de ez attól függ mikor és hogy kezdtétek a hozzátáplálást!
A nagykönyv szerint az első szilárd étel adása után egy hónappal szokták elkezdeni a hús adását.
Az én babám 6 és fél hónapos volt, amikor először kapott húst, de ő nagyon kis sápadtka volt, állandóan előjött a vashiány lehetősége, ezért én elkezdtem a husit amint lehetett.
Én 7 hónaposan már mindent adtam neki (a húsos főzelékbe egy mokkáskanál olivaolajat is tettem). De az enyém már 4 hónapos korától hozzátáplált volt a tápszer miatt. (Félig anyatejes félig tápis volt, a védőnő tanácsára már 4 hónaposan elkezdtük hozzátáplálni).
Valaki írta itt, hogy a zsír (olaj?) rákkeltő. Ne vicceljél ezzel. 7-8 hónapos kortól zsiradék is kell a főzelékébe, mert a zsírban oldódó vitaminok másképp nem épülnek be a szervezetbe, hanem távoznak a széklettel-vizelettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!