10 hónapos babám csak kúszik, nem mászik, nem áll még fel. Van olyan anyuka akinek hasonlóan halad a babája?
Az én lányom 6-11 hó között kúszott, 11-15 hó között mászott, 16 hósan kezdett járni.
Most 6,5 éves, úszik, balettozik, stb. Nem verseny tényleg. Igen, így nem marad, az tuti:) Biztosan nem kúszva fog oviba járni. :D
Mi is jártunk Dévényre, aztán úgy alakult hogy kimaradt 3 hónap egészségügyi okokból, utána pedig egy másik gyógytornászhoz tudtunk csak menni, aki Bobath féle módszert alkalmazza. Na ő csodákat tett vele. Nem biztos, hogy csak maga a módszer volt nagyobb hatással, lehet hogy egyszerűen a gyógytornász maga ilyen szuper, nálunk őt mindenki nagyon dícséri, tényleg érti a dolgát. Hozzá kilenc hónaposan kerültünk, akkor még csak kúszott, de már 2 hónapja, ráadásul féloldalasan. Az első alkalom után elkezdett mászni szabályosan, aztán 2 hét múlva felállt, és nemsokára rá elkezdett kapaszkodva lépegetni, ezzel egyidőben megtanult végre önállóan felülni, előtte úgy ült csak le, hogy valamiben kapaszkodva térdelésbe húzta magát, és valahogy kifordította a lábait ülésbe.
Én azt hittem nem fog mászni, mert már hamarabb négykézlábra állt, és hintázott, mint ahogy elkezdett kúszni, aztán 2 hónap alatt ebből nem hogy mászás nem lett, de a hintázást is abbahagyta. Aztán az első torna után meg rögtön elkezdett mászni, és ez komoly, már aznap délután csinálta, hogy pár lépést mászva tett meg, aztán 2-3 nap alatt szépen begyakorolta, 1,5 hét alatt pedig teljesen elhagyta a kúszást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!