Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Érdemes lenne váltanom másik...

Érdemes lenne váltanom másik pelenkára vagy nincs összefüggés a húgyúti fertőzés és a rosszabb minőségű pelenka között?

Figyelt kérdés
15 hónapos kislányomnak 4-szer volt már húgyúti fertőzése. Szerencsére nincs szervi baja, a veséi rendben vannak nincs tágulata sem. Születése óta a Dm-es pelust használjuk (ez bevált a fiaimnál is). Szöget ütött a fejembe, amikor azt mondta a gyerekorvos, hogy ha majd szobatiszta lesz ritkábban lesz húgyúti fertőzése. Azóta ezen gondolkozok, hogy váltanom kellene jobb minőségű pelusra?

2015. márc. 13. 11:10
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok-sok hasznos választ! Annyi mindent próbáltam már neki, én is facsartam a gyümilevet, adtam gyerekteát, már cukrosan is próbáltam, szörpöt is kapott, szóval minden "tiltott" dolgot. Csőrös pohár, szívószál, kis pohár... Nem tudtam, hogy kamillateát csak ilyen ritkán kaphat. Megkérdezhetem, hogy miért? Káros valamire? Én is adom már neki a tőzegáfonya szirupot, azóta nem volt neki, de még csak 1 üveggel fogyasztott el, remélem ez sokat fog segíteni. Jó lenne ha hamar szobatiszta lenne, bár az ismerősöméknél ez sem segített.Az utolsó válaszolótól kérdezném, hogy nektek hányszor volt már fertőzésetek, és ti is ilyenkor antibiotikumot kaptok? Ti egy nap hány pelust használtok el? Sokat iszik a picid?
2015. márc. 13. 22:47
 12/17 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok

Hányszor volt fertőzése? 3 hónapos korától 1 éven keresztül szinte mindig. Ez idő alatt 2 negatív leoltása volt a kb 14-16-ból. Sokszor kapott antibiotikumot, volt, hogy vénásan. Az sem ért semmit. Vettek tőle pisit a kezelés közben, akkor negatív volt, 3 nap múlva újra pozitív. Mi a colival küzdöttünk. Elküldtek gyermek nefrológiára, ott mnodta a doktornő, hogy 1 éves korától tőzegáfonya és probiotikum, illetve hogy ne adjak neki antibiotikumot, mert nem ér rá semmit. Próbálkoztunk homeopátiával is, jó volt, jó volt, de nekünk a tőzegáfonya az igazi. 1 éves kora óta folyamatosan kapja, rá 2 hónapra már negatív volt az eredménye. Minden hónap elején kell vinnünk pisit leoltásra, ha belázasodik, nem eszik, stagnál a súlya akkor soron kívül a leoltás az első vizsgálata.

Meg sem tudom mondani, hogy hány antibiotikum kúrán van túl a kislányom. Szerintem ezért is mondta a doktornő a probiotikumot. Minden nap 1/2 adagot kap, váltogatom neki. 1-2 hétig normaflore, 1-2 hétig pro kid. Volt már lactiv is, mikor melyik.

Pelenkázás: reggel, ebéd után, délután és lefekvés előtt teszem tisztába, ez 4 pelus. Kakilás esetén megpróbálom azonnal, bár nem mindig veszem észre egyből, Ő meg még nem szól.

Most nagyon bizakodom, hogy többet nem lesz coli fertőzése. Mióta nincs, azóta szépen eszik is, a hízása is megindult. Inni sokat iszik, ez is kell hozzá, hogy sokat pisiljon, tisztuljon a húgyvezetéke. Ő csak a mi gyümölcs teánkat issza meg, felvizezem neki és így. Napi 6-8 dl biztosan elfogy.

2015. márc. 14. 10:32
 13/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszodat. Még azt szeretném kérdezni, hogy melyik tőzegáfonyát kapja? Én a Walurinál szirupot adom, minden nap 5 ml-t.

Ezt: [link]

2015. márc. 14. 15:30
 14/17 A kérdező kommentje:
Jó sokat iszik a kislányod. Én már ennek a 2-3 dl-nek is örülök. Még azt kérdezném, hogy szerinted az lényeges hogy melyik törlőkendőt használjuk?
2015. márc. 14. 15:32
 15/17 anonim ***** válasza:
meg ügyelj a helyes enéktörlésre, mindig hátrafelé
2015. márc. 14. 17:32
 16/17 anonim ***** válasza:

Szerintem teljesen mindegy, milyen popsitörlőt használunk. Ami írtak, hogy a popsi felé kell törölni, az tényleg nagyon fontos.

Én is a Walurinal szirupot adom. Eleinte 5 ml-t, a 2. negatív lelet óta már csak 4 ml az adag orvosi utasításra.

Nálatok is coli van?

2015. márc. 14. 21:08
 17/17 A kérdező kommentje:
Nálunk Enterococcus és Pseudomonast (ez utóbbit állítólag még a kórházban szedtük össze) mutattak ki, ekkor 3 -4 hónapos volt. A csíraszám 10>5-en volt!!!
2015. márc. 15. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!