Vegyesen táplált babák/újszülöttek anyukái mik a tapasztalatok?
Egyébként akkor add oda amikor éhes!
Én lányom nem volt hasfájós.
Próbálkozz még, nekem 6 hetes volt a babám, amikor jobban beindult a tejem.
Én éjszaka adtam mindig oda a lefejt tejet amíg ilyen pici volt, mert a tápszertől mindig megfájdult a pocakja (akkor még) és nem bírt visszaaludni.
Három hónapos a babám, és természetesen ennyi idő alatt már szinte mindenkinek volt valami jó tanácsa a tejszaporításra. Egyébként a köztudatban egymással teljesen szemben álló vélemények vannak, úgyhogy én már nem hallgatok senkire, csak magamra.
Az elejétől egyetlen szabály van, amit következetesen betartok: hogy gyereket éhezni nem hagyunk.
Nekem is nagyon lassan indult be a tejem, de igazán akkor kezdett, amikor eldöntöttem, hogy holnaptól csak tápszert adok. Elengedtem a "kevés a tejem" körüli stresszt, és ez valahogy jó hatással volt rám.
Nekem nem jött be a "tedd a melledre minél gyakrabban" stratégia sem, a tejem nem lett több, a mellbimbóm viszont kisebesedett, a gyerekem meg állandóan éhes volt, mert azzal a kevéssel sosem lakott jól.
Nekem a legjobban az jött be, hogy csináljunk mindent szépen a saját ütemünkben, úgy, ahogy szerintem a legjobb.
Most ott tartunk, hogy kétszer 90 ml tápszert kap egy nap, a többi anyatej, és mindenki boldog és elégedett.
Minekutána éjszaka magasabb a prolaktin szintje általában mindenkinek, én ezt kihasználva - amúgy is későn fekszem - lefekvés előtt fejek, éjjel, hajnalban és reggel szoptatok (pár napja átalussza az éjszakát, úgyhogy az éjjel kimarad), a lefejt tejjel pótolok másnap érzés szerint, amikor üresnek érzem a mellem, akkor adom a tápszert, aztán a következő étkezésre megint lesz elég tej.
Még minimum 2-3 hétig próbálkozz, de ne görcsösen, az nem segít. Egyél, igyál sokat, tök mindegy, hogy mit (persze egészségeset), csak legyen elég mindkettőből, és azért a tejszaporító teák tudnak valamit! Ha mást nem, legalább az is folyadék!
Sok sikert, ne add fel, a szoptatás amellett, hogy egészséges, a legkényelmesebb formája az etetésnek, úgyhogy próbálkozz még egy darabig.
Drukkolok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!